Kocaeli'li Şair ve Yazarlar Buluştu

Büyük Türk Mutasavvıfı Mevlâna Celâlleddin Rumi’nin vefat yıldönümü nedeniyle Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Birliği Derneği (KOŞYAB) tarafından Sekapark Mevlevî Evi’nde düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım vardı.

KOŞYAB Başkanı Alptekin Cevherli yaptığı açılış konuşmasında Hazreti Mevlâna’nın fikir ve düşüncelerine insanlığın her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı olduğundan bahsederek, O’nun sunduğu hoşgörü ve barış iklimine bugün dünyanın muhtaç olduğunu söyledi.

Başkan Cevherli, “Devrinin iki insan-ı kâmili olan Hazreti Mevlâna ve Yunus Emre, Türkistan’dan Türkiye’ye gelerek insanlığın önüne büyük bir hazine sunmuşlardır. Bu topraklarda yaşayan torunları olarak bizler de, her birimiz; o gönül âleminin inceliklerini yaşayıp, yaşatmak ile sorumluyuz. Bu bize kalmış bir miras ve ödevdir” dedi.

Özellikle gençlerin takip ettiği toplantıda, Hazreti Mevlâna’nın hayatı, tasavvuf dünyası, gönül âlemi konuşuldu ve eserlerinden örnekler sunuldu.

Üyelere, derneğin yeni hizmete açılan www.kosyab.org internet sitesi hakkında bilgi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817