Kocaeli’nde ders zili çaldı
 Kocaeli’nde ders zili çaldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin başlaması nedeniyle İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, gelişimin ve kalkınmanın temel taşlarından birisinin eğitim olduğuna değinirken, Büyükşehir tarafından öğrencilere top dağıtıldı.

 

HACI BEKTAŞ ORTAOKULU’NDA TÖREN

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Dönemi, İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Yeni eğitim döneminin başlangıcı ve İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törene Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan,CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

TABLET BİLGİSAYARLAR DAĞITILACAK

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ve okunan şiirlerle başlayan törende söz alan Başkan Karaosmanoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisini iletti. Eğitimin, gelişme ve kalkınmanın olmazsa olmazlarından biri olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Eğitim önce ailede başlıyor. Bu konuda ailelerimize önemli görevler düşüyor. Büyükşehir olarak eğitime her konuda katkı vermeye devam ediyoruz. Geçen yıl 6. sınıftan 7. sınıfa geçen öğrencilerimizle bu yıl 6. sınıfta okuyacak olan öğrencilerimize tablet bilgisayarlarını vereceğiz’’ ifadesini kullandı.

 

PROTOKOL DERS ZİLİNİ ÇALDI

Törende söz alan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Işık da, Kocaeli’de bu yıl 23 yeni öğretim kurumunun hizmete girdiği, 70’in üzerinde okul inşaatının da devam ettiği bilgisini verdi. Işık, son bir yılda Kocaeli’ne 2 bin 500 öğretmenin atandığını, tamamlanacak inşaatlarla kente bin 700’ün üzerinde dersliğin kazandırılmış olacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri tarafından ders zili çalındı. Öte yandan görevliler tarafından öğrencilere Büyükşehir’in armağanı olan toplardan dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817