KOCKİD ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI
 Ali Can Kazgan ve dernek yönetiminin organize ettiği kahvaltılı buluşmada, Muhammediye Camii İmamı Orhan Öz, Gaziler Derneği Derince Şube Başkanı Celal Akyıldız, gaziler Necati Kaplan, İsmail Sayan eşleri ile katıldılar. Etkinliğin sunumunu eğitimci Yavuz Günerhan yaparken, kahvaltıda savaş ve askerlik anıları anlatıldı. Gazilerin sorunlarını da dile getirildiği buluşmada, Dernek Başkanı Celal Akyıldız, ‘’Gazi maaşları Şeref aylığı adıyla verilir. Bugün 1300 ile 580 lira arasında maaş alan gazilerimiz var, yani çok şerefli ve az şerefli diye mi adlandırıp bu farklı rakamlar veriliyor? Ben taktığım madalyamı para vererek aldım. Gazilerimize gereken değer verilmiyor, bu konularda çalışmalar yapılması gerekiyor’’ dedi.

Bu örnek etkinliği düzenleyen Başkan Alican Kazgan konuşmasında, ‘’Türkiye’nin yüreğini yakan şehit ve gazi haberleri ard arda gelirken onlara olan minnetimizi belirtecek kelime bulamıyorum. Şunu bilmemiz gerekiyor ki, Müslüman ülkelerin barınabildiği tek ülke Türkiye’dir. Bizleri bu duruma düşürenleri Allah kahrı perişan eylesin’’ dedi.

Kahvaltı bitiminde bu anlamlı güne katılanlara, Katılım Belgesi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817