Körfez Ağrılılar Derneği’nden Kent Konseyi’ne Ziyaret

“Kocaeli Adeta Bir Kültür Mozaiği”

Ziyarette konuşan Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kaplan ve yönetimine teşekkür ederek, ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kocaeli’nde yaşayan Ağrılıların sayısının oldukça fazla olduğuna değinen Görüm, gerek dernek gerekse konfederasyon çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Kocaeli’nin adeta bir kültür mozaiği olduğunu söyleyen Genel Sekreter Görüm, Kocaeli’nde ülkemizin her her ilinden insanların huzur içinde bir arada yaşayabildiğine dikkat çekti. Farklı bölgelerin kültürlerini ve hemşehricilik kültürünü yaşatan derneklere bu noktada önemli görevler düştüğünü belirten Görüm, kültür ve geleneklerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasında derneklerin köprü vazifesi gördüklerini vurguladı. Bununla birlikte insanların yaşadıkları ilin öz kültürüne de uyum sağlamaları ve kendi öz kültürleriyle harmanlayabilmeleri için kentlilik bilinci çerçevesinde hareket edilmesi gerekliliğinde vurgu yaptı. Bu anlamda Ağrılılar Dernek Başkanıı Nurettin Kaplan’a teşekkür eden Gültekin Görüm, Ağrılı’ların Kocaeli’nin bir parçası olduğunu ve Kocaeli’ye güzellik kattığını ifade etti.

“Sivil Toplum Kuruluşları Türkiye’nin Can Damarlarıdır”

Körfez Ağrılılar Dernek Başkanı Nurettin Kaplan ise görüşlerinden dolayı Görüm’e teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin can damarları olduğunu belirten Kaplan, halkın yerelde söz sahibi olmasının, insan haklarının layıkıyla işleyebilmesinin ve birey olmanın ancak sivil toplum kuruluşları aracılığıyla mümkün olabileceğine dikkat çekerek, bu tür oluşumların her zaman faydalı olduğunu vurguladı. Amaçlarının sadece Ağrı kültürünü devam ettirmek değil aynı zamanda Kocaeli’ne de zenginlik katmak olduğunu söyleyen Kaplan yaşadıkları ile bağlı olduklarını ve çok sevdiklerini söyledi.

Körfez Ağrılılar Derneği olarak yaptıkları ve de gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgi aktaran Kaplan, görevi teslim almalarının ardından daha farklı bir çalışma sistemi oluşturduklarını söyledi. Derneği kadın, gençlik kolları olarak ayırdıklarını ve mahalle komiteleri oluşturduklarına dikkat çeken Kaplan, böylece ihtiyaçlara ve eksikliklere temelden müdahale etme şanlarının olduğunu söyledi. Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817