KÖRFEZ ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ANITKABİR’DE

Gezi programı, Anıtkabir Komutanlığından alınan randevuya uygun olarak geziye katılan Okul Müdürü Sadık Akar, Müdür Yardımcısı Harun Künü, Rehber Öğretmen Diyaeddin Ay, Matematik Öğretmenleri Figen Arslan, Osman Nuri Yaşar, Okul Aile Birliği Başkanı Fehmi Berkyürek ve seksen altı öğrencinin katılımı ile Aslanlı yoldaki yürüyüş ile başladı. Anıtkabir protokol uygulaması çerçevesinde Okul Müdürü Sadık AKAR heyet adına Mozoleye Çelengi yerleştirdikten sonra Anıtkabir özel defterine günün anlamı ile ilgili şu satırları yazdı;

“Sevgili Atam sana Kocaeli’nden yüreği senin sevginle dolu vatansever 86 genç getirdik. Senin adını taşıyan bir lisede okumanın gururunu taşıyor her biri. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaptığınız İstiklal meşalesi yolumuzu ışığıdır. Yüce Türk Milleti'nin gençliği ve münevver eğitim ordusu açtığınız yolda gösterdiğin hedefe her gün artan ve kıymeti daha da Anlaşılan bir aşkla yürümeye kararlıdır. En önemli eserim dediğiniz Cumhuriyet emanet ettiğiniz Türk gençliğinin vazgeçilmez bir hazinesidir.

Ruhun şad olsun.”

Mozoleye Çelenk bırakıldıktan sonra Anıtkabir Komutanlığının görevlendirdiği rehberler eşliğinde anıtkabir müzesi gezildi. Rehber askerin anlattığı, Cumhuriyetin kuruluşuna dair yaşananlar, birçok katılımcının duygulanması sonucunda gözyaşı döktüğü gözlendi.

Gezi kapsamında eski TBMM görevli rehberler eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin önemli değerleri yerinde ziyaret edilerek manevi duygular pekiştirildi.

Gezinin son aşamasında Ortadoğu teknik Üniversitesi gezilerek öğrencilerin meslek ve üniversite seçimleri konusunda bilgilerini geliştirme imkânı buldu. Kampüs turunda öğrenciler akademik ve sosyal yaşam imkânları açısından üniversiteli olmanın ne demek olduğunu yaşayarak değerlendirme imkanı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817