KÖRFEZ  GÜNE  ALEVLERLE  UYANDI

Körfez Tütünçiftlik Hamit Kaplan Caddesi’nde faaliyet gösteren Burak Pişmaniye Saray Helvası Lokum adlı imalathanenin, ambalaj deposunda çıkan yangın korku yaşattı. Dumanların yükselmesi üzerine kendilerini güçlükle dışarı atan imalathane çalışanları canlarını zor kurtardılar. Yangına, Körfez Belediyesi itfaiye ekipleri 4 araçla müdahale etti.

Alınan bilgi ve iddialara göre yangın saat 10.00 sıralarında başladı. 3 katlı pişmaniye imalathanesinin, depo olarak kullanılan zemin katından dumanlar yükselmeye başlayınca, hemen durum itfaiyeye bildirildi. Bu sırada, içerde bulunan yaklaşık 40 pişmaniye işçisi de hızla kendilerini dışarı attılar. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen, ambalaj malzemelerinin yer aldığı depodaki yangın saatlerce devam etti. Yangın nedeniyle caddeye ve alt sokağa giriş çıkışlar kapatılırken, deponun yan duvarları kırılarak alevler kontrol altına alındı. Bu sırada, yangına müdahale eden itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı ve ayran içerek dumanın etkisini azaltmaya çalıştılar.

Aile

Yanan binanın sahibi Süleyman Özgür ve ailesi olay yerine geldiklerinde bazıları göz yaşlarına hakim olamadılar. Süleyman Özgür, alev ve dumanları üzgün seyrederken, bazı yakınları da güçlükle sakinleştirildiler.

Kiralık

Yanan pişmaniye imalathanesinin, İsmail Dursun ve Seyit Doğan adlı iki ortak tarafından yıllardır kiralık olarak kullanıldığı öğrenildi. Ortaklardan Seyit Doğan’da yangın yerine ulaştığında dumanları üzgün gözlerle izledi. Yanan depoda yalnızca maddi hasar meydana geldiği, yaralanan olmadığı belirtildi.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817