KÖRFEZ MECLİSİNDE SPONTANE KOMEDİ!



PEHLİVAN : İSTEYEN SİZ, YOLDAN DÖNEN SİZ!!!

CHP Grubu Kendi Verdiği Önergeye  ‘’ O bir spontane gelişmeydi’’ diyerek itiraz etti. 



Bir önceki mecliste önerge vererek KÖRPAŞ’ın kurulması ile ilgili meclis kararı alınmasını isteyen ve bu konuda ısrarcı olan CHP grubu tutanak özetinde bu maddeye  hayır oyu verdi.



PEHLİVAN : İSTEYEN SİZ, YOLDAN DÖNEN SİZ

Önergeyi veren Zeynel Sarıkaya Meclis toplantısına katılmazken Başkan Pehlivan’’ Bu konu ile ilgili meclis kararı alınması teklifi sizden geldi. Daha önce de konu ile ilgili görüşler var, yasa açık, belediye başkanının devir alma yetkisi var dememe rağmen siz ikna olmadınız. Sizin de gönlünüz olsun diye meclis kararı almayı kabul ettim. İsteyen siz, yoldan dönen yine siz oldunuz.” şeklinde konuştu.


Yeri gelmişken sözüm meclisten dışarı arkadaşlar yanlış  anlamasın ama bir fıkra anlatmak istiyorum diyerek sözlerine devam eden Başkan Pehlivan, Yılan ile Tilkinin arkadaşlık fıkrasını anlattı.  Başkan Pehlivan’’

 

Tilki ile yılan arkadaş olmuşlar. Yavaş yavaş bir su kenarında yürürken, öbür yakada bir horoz görmüşler.
Tilki bu, durur mu? Yılana,
“Benim öbür yakada avım var, onu yiyeceğim” der. Yılan da,
“Madem arkadaş olduk, haydi beni de sırtına al, birlikte geçelim” der. Tilki de “olur” diye söyler. Tilki altta, yılan üstte suya girerler. Tam suyun ortasına geldikleri sırada, yılan tilkinin boğazına sarılıp, “Mümkünü yok,seni boğacağım” der. Tilki, “Boğ boğmasına ama siz de adet değil midir? Ölmeden önce son arzun nedir?” diye sormazlar mı der. Yılan da “sorarlar”deyince, tilki de, “sen bana sormadın ama ” der.
Bu diyalog sırasında, yılan, “Söyle bakalım son arzun nedir?” diye sorar. Tilki de, “O güzel gözlerini ölmeden görmek istiyorum” der.
Bunun üzerine yılan sarılı olduğu boyundan kendini salıp, tilkiye gözlerini göstermek için başını uzatır. Bu sırada, tilki de  “hart” diye yılanın başını ısırıp, gövdesinden ayırır. Ve başı olmayan yılanı, öbür tarafa geçip, yerde boydan boya uzatır, başına geçer ve;
“Benim öyle yamuk yumuk değil, ha işte böyle dosdoğru arkadaşa ihtiyacım var” dedi.


Körfez Belediyesi 2013 yılının ilk meclisini, yeni belediye binası meclis salonunda gerçekleştirdi. Körfez Belediye Meclisi gündeminde yer alan 5 maddeyi görüşmek için toplanırken verilen 1 önerge ile birlikte 6 maddeyi görüşerek karara bağlamış oldu.

Körfez Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan başkanlığında toplandı. Şener Söğüt, Zeynel Sarıkaya ve Cemil İpşir’in katılmadığı toplantıda 28 üye hazır bulundu.

 

Ocak Meclisini Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, SP eski il başkanı Mehmet Aras ve vatandaşlarda takip etti. Yeni yılın herkese iyilikler getirmesi  temennisi ile sözlerine başlayan Körfez belediye Başkanı Yunus Pehlivan gerek yeni meclis salonumuz,gerek belediye binamız halkımıza hayırlı olsun dedi.

Başkan Pehlivan “Binanın büyüklüğünden ziyade içinde yapılan hizmetin büyüklüğü bizim için önemlidir. 150 bine yaklaşan nüfusumuza, eski belediye binasında daha fazla iş yürütemez hale gelmiştik. Belediye binamızın yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.” diye konuştu.

MECLİS TAYFUN BALIKÇI’YI SEÇMEDİ.

Mecliste, sözleşmeli personelin görev süreleri bir yıl uzatılırken, 5 kişiden oluşan denetim komisyonu için seçim yapıldı. Komisyonda Ak Parti’den Fadıl Durmaz,Kadir Aydoğdu,Turgut Çelikel ve Aslan Yazıcı yer alırken, CHP grubunun önerdiği Tayfun Balıkçı yerine meclis üyeleri gizli oylamada CHP li  Musa Dere’yi seçti.  Meclis üyelerinin gizli oylamasına itiraz eden chp Grubu 5 dakika ara isteyerek grup odalarında durum değerlendirmesi yaptılar. Daha sonra meclise gelen üyelerden

MUSA DERE : ARKADAŞLAR SEÇTİ AMA, BEN KOMİSYON ÜYESİ OLMAK İSTEMİYORUM?


Musa Dere '' meclis üyelerine teşekkür ederim ama ben aday değilim bu görevi istemiyorum. '' dedi. Durum üzerine söz alan Başkan Pehlivan,  oylama yapıldı meclis kararına saygı duyalım. Siz daha sonra durumu  aranızda değerlendirirsiniz şeklinde konuştu.


PEHLİVAN : HERKES RAHAT OLSUN, KİMSEYE İCRA FALAN GELMEYECEK

Toplantının sonunda geçen yıl tüm meclis üyelerinin katıldığı İspanya gezisi sonrası seyahat acentesi tarafından meclis üyeleri icraya verildi konusu ile ilgili soruya cevap veren Başkan Pehlivan “Bu tür gezileri İçişleri Bakanlığından izinli dernekler aracılığı ile yapıyoruz. Biz derneğe bu gezinin faturasını ödedik. Fakat bize bu geziyi ayarlayan dernek ile seyahat acentesi arasında bir problem oluşmuş. Seyahat acentesi dernekten alamadığı parasının karşılığında bize ve bizim gibi seyahat eden bir çok belediyeye dava açmış. Hiçbir sıkıntı yok. Biz gezi bedelini başından ödemiştik. Yinede bu derneği İçişleri Bakanlığına şikayet edeceğim” şeklinde açıklama yaptı.

 

Körfez Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 1 Şubat 2013 Cuma günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.






 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817