Körfez Ticaret Odası Üyelerine İmar Yönetmeliği Anlatıldı

Körfez Ticaret Odası 1. Ve 15. Meslek komitesi Meclis Üyeleri Recep Öztürk, Şener Söğüt, Rıfat Bekir Bekiroğlu, Turan Kurtaran ve diğer komite üyeleri Özcan Atalay, Göksal Uzunoğlu, Latif Hürtürk, Mesut Göçer, Aydın Uzunoğlu ve Razinihan Hacet  tarafından düzenlenen toplantıda planlı alanlar tip imar yönetmeliği ile ilgili Körfez’de faaliyet gösteren firmalar bilgilendirildi.

Düzenlenen toplantıya KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kabadayıoğlu, , İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Allak, AKP Belediye Başkanlığı aday adayları Ali Çakır, İsmail Baran, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Divanı, Meclis Üyeleri ve Oda üyeleri katıldı.

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, toplantı açılış konuşmasında Oda üyelerine göstermiş oldukları yoğun katılım için teşekkür ederek, “İmar mevzuatı bütün sektörlerimizi yakından ilgilendiriyor. Körfez ilçemizin imar planı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç değerli bilgilerini bizlerle paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, Körfez ilçenin ilimizin Ülkemiz ekonomisine yaptığı katkıda önemli bir yere sahip olduğuna değinerek,  “Kocaeli 12 ilçesi ile son derece dinamik bir kent. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanlarımız ile kentimize hizmet için çalışıyoruz. Kocaeli, sanayi kimliğinin yanında ticaret, kültür ve turizmin de gelişmekte olduğu bir kent. Bizler kentin dört bir yanına hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin önemli bir gelirini ilimiz karşılıyor. Körfez ilçemizin de burada önemli bir katkısı var. Körfez ilçemizin yerleşim alanları ve diğer alanlarının birbirine uygun bir şekilde entegre edilmesini istiyoruz. Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu da Körfez ilçemizin ulaşım sorunu. Bunu da ulaşım master planında ele aldık ve şu anda çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç İmar Yönetmeliği ile getirilen kolaylıklar, önceki ve sonraki uygulamalar arasındaki farklar, vatandaşa ne gibi yararları olacağına dair katılımcılara bilgi verdi. Mengüç konuşmasında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Planı Yönetmeliği, Plan notları çalışmalarımızı titiz bir şekilde sürdürüyoruz. Yönetmelikte belli başlı düzenlemeler yapıldı. Örneğin artık konut alanlarında plan değişikliklerine gerek kalmadan yurt yapılabilecek. Ticaret alanları ile ilgili kat yüksekliklerinde değişiklikler yapıldı. Genelinde tanımlar kısmında radikal değişiklikler yapıldı diyebiliriz.” açıklamalarında bulundu.

Sunumlar sonrasında soru cevap bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Komite üyelerinin T1 İmar yönetmelikleri ticari alanlarda kat sayılarına ilişkin sorularını cevaplandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, “T1 konusu Derince, İzmit ve Gebze’de de uygulanan bir konu. T1, binanın tamamının ticari amaçlı kullanılması durumunda ilave bir kat veriliyordu. Eğer içinde her hangi bir katında konut yaparsanız bir kat ilaveden yararlanamıyorsunuz. Sosyal donatı ayrımı yapmaksızın ne yapabilir diye düşündük ve binanın tamamının ticari amaçlı kullanılıyor olması şartını koyduk. Körfez Belediyesi T1 ile ilgili tekrar bir çalışma yapıp Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne getirirse biz onu yeniden değerlendirmeye alırız. ” dedi.

Bilgilendirme toplantısı sonrasında Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç’e toplantıya katılımları ve toplantıda vermiş oldukları değerli bilgiler için bir teşekkür plaketi takdim etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817