KÖRFEZ’DE 2 BİN KİŞİLİK İFTAR COŞKUSU
 Körfez Belediyesi, Ramazan ayını ilçe halkının en iyi şekilde geçirmesi adına düzenlediği mahalle iftarlarını coşkulu bir şekilde devam ettiriyor. Körfez’in mahallelerinde gerçekleştirilen Gönül Sofraların bir diğeri Kirazlıyalı Mahallesinde gerçekleştirildi. Körfez’in şirin mahallelerinden olan Kirazlıyalıda vatandaşlar iftarlarını sahil havasında ferah bir şekilde gerçekleştirdi.

Körfezliler Heyecanla İftar Saatini Bekledi

Aileleri ile birlikte iftar alanına gelen vatandaşlar ilahiler ve çalınan fasıl havaları eşliğinde iftar vaktini bekledi. Ezanın okunmasına dakikalar kala alana gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşların masalarını gezerek vatandaşlarla selamlaştı. İftar vaktinin gelmesi ve ezanın okunmasının ardından dualarını eden vatandaşlar oruçlarını açtı.

Dayanışmanın, paylaşmanın coşkusuyla renklenen Ramazan Ayı düzenlenen iftar programı sayesinde mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın ve uzun uzun sohbet etmenin hazzını yaşadı.

Biz Büyük Bir Aileyiz

İftardan sonra kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Burada halkımızın katılımıyla Ramazan'ın bolluğunu bereketini gördük. Yoğun bir katılım var. Allah razı olsun, ayaklarınıza sağlık. Biz Büyük Bir Aileyiz sizleri buraya davet ettik, sizlerde büyük bir heyecanla bizlerle aynı sofrayı paylaştınız sağ olun var olun. Ramazan'ın bu güzelliğini, bu birlik ve beraberlik vurgusunu paylaşalım istedik. Buradaki duyarlı halkımız da sağ olsun bizi bu alanda yalnız bırakmadı. Umarım bütün milletimize örnek olur. Ramazan ayının bu güzelliğini, heyecanını vatandaşımızla birlikte yaşamak ve sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından ise geleneksel Ramazan etkinliklerine geçildi. Geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ramazan etkinliklerinde en çok çocuklar eğleniyor. Ramazanların manevi havasını yaşayan çocuklar, hazırlanan etkinliklerle her günü bir bayram coşkusunda geçiriyorlar.

İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp hoş sohbetler gerçekleştirdiler.






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817