Körfez’de Nevruz ve dostluk havası esti
 Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Nevruz Gecesi’ne, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkan İsmail Baran, İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, KTO Başkanı Sibel Moralı, Kars-Ardahan –Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Kılıç, Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok, Karpat Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve çok sayıda Kars- Ardahan –Iğdır dernek yöneticisi, STK temsilcisi ile vatandaşlar ve aileler katıldılar. Gecede, Azerbaycan’dan gelen konuklar da yer aldı.


Ali Can sunucu

Gecenin sunuculuğunu Kockid Başkanı ve Körfez Azerbaycan Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Ali Can Kazgan yaptı. Kazgan Nevruz’un Türkler için anlam ve önemini anlattıktan sonra, kürsüye gelen konuklar da birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Konuşmalardan sonra sinevizyon gösterimi oldu ve ardından da sanatçı Yağız söylediği Türkülerle konukları coşturdu. Çalınan Azeri müziğiyle de konuklar sahneye çıkarak doyasıya eğlendiler.




Gecenin ilerleyen saatlerinde, Derneğe katkı sağlayanlara, il birincisi olan folklor ekibine ve protokle plaketler sunulduktan sonra, Ergenekon’dan çıkışın canlandırıldığı çekiç ve örsle demir dövme sembolik olarak canlandırıldı. Geceye katılan protokol, sırayla balyozu eline aldı ve demir dövdüler. Daha sonra eğlence tüm hızıyla devam etti ve yerel sanatçılar, çalınan müzikle davetliler sahnede coştu, Kars yöresinin oyunları folklor ekipleri tarafından başarıyla oynandı.



Geceyi düzenleyen, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı, Körfez Azarbeycan Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Dünya Karapapak Türkleri Birliği, Kars Dikme Köyü ve Akçakale Köyü Derneği yöneticilerine konuklar teşekkür ettiler. İlk kez bu kadar kalabalık katılım ve coşkuyla kutlanan gecede, konuklara yumurta ve kuruyemiş tabağı ikram edilerek Nevruz’un anlamı yaşatıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817