Körfez’den Suriye İnsani Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri ile birlikte Körfezden bir ekip Suriye deki çalışmaları takip etmek için bölgeye gitti.

Temsilcilerimiz Suriye’de

İHH Kocaeli Başkanı İsmail Yeşildal İle birlikte İHH Körfez Temsilcisi Abdurrahman Gözalan ve Körfez Belediyesi Kültür Müdürü Mücahit Bulut, İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye çalışmalarını yerinde görmek üzere bölgeye gitti.

Çeşitli Bölgeler Ziyaret Edilerek Yardımlar Dağıtıldı

 Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH Suriye çalışmaları ofisini ziyaret eden ekip burada gerçekleştirilen yardım çalışmaları hakkında bilgiler aldıktan sonra, İHH bölge sorumluları nezaretinde Cilvegözü sınırkapısı üzerinden Suriye’ye geçerek Hama, Humus ve Halep şehirlerinden bombardımanlar yüzünden kaçarak sınıra yakın bölgelere yerleşen aileleri ziyaret ederek yardım çalışmalarına katıldı.

Temsilcilerimiz Kimsesizlerin Kimse’si Oldu

Daha sonra Bab el-Hava, Ad Dana, Kafr Karmin ve Tal Alkarama kasabalarını ziyaret eden ekip buralarda İHH tarafından kurulan çadır kenti ziyaret ederek Suriyeli mülteciler ile sohbet ettikten sonra yine İHH tarafında bölgede yapılan ve sadece babalarını savaşta kaybeden 100 kadar çocuğun yer aldığı yetimhaneyi de ziyaret edip çocuklarla oyunlar oynayarak hediyelerini dağıttılar.

Çalışmalarımıza Destek Olmaya Davet Ediyorum

İHH Körfez Temsilcisi Abdurrahman Gözalan yaptığı açıklamada “Olayları bu kadar yakından görüp, ailelerle sohbet edip üzülmemek elde değil, sınırın diğer tarafında durum içler acısı. İHH tarafından sürekli olarak yardım sağlanıyor ancak, bölgedeki depolarımız boşalmaya başladı bir an önce insani yardımları arttırmalıyız. Bölgede çok sayıda yetim çocuk var bunlara sahip çıkmalıyız, bu kapsamda yetim sponsorluğu çalışmalarımız devam ediyor. Ayda sadece 90 lira ile bir yetimin tüm ihtiyaçlarını İHH olarak karşılıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı davranarak sponsorluk çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyorum. Çok yakın bir sürede yardım çalışmalarımızı daha koordineli yürütebilmek adına ilçemizde temsilcilik binamızı açacağız” dedi.

Çalışmalarımız Devam Edecek

Körfez Belediyesi Kültür Müdürü Mücahit Bulut ise, “Savaştan en çok etkilenenler çocuklar, bunu çok net bir şekilde gözlemledik.Çocukların yüzlerinden bombardımanların, korkuların tedirginliğini alıp bir tebessüm oluşturabilmek için çaba sarf ettik.Onları bir ana bile olsa mutlu edebilmenin bahtiyarlığını yaşadık. Ben İHH İnsani Yardım Vakfına, Kocaeli başkanımız İsmail Yeşildal ve Körfez Temsilcisi Abdurrahman Gözalan beylere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, bize bu fırsatı sağlayarak bölgede olayları tüm çıplaklığı ile görmemizi sağladılar. Bizde bu süreçten sonra bölge için yapılacak olan tüm çalışmaların içerisinde yer alarak destek olmaya çalışacağız” dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817