Körfez’i yine tırtıllar bastı
İlçenin birçok yerinde yeşil bitki örtüsü içine yerleşen tırtıllar, yumurtalarından çıkıp yollara ve doğaya yayılmaya başladılar. Bu durum vatandaşı rahatsız ederken, ağaçlar da olumsuz olarak etkilenmeye başladılar.

Mimar Sinan Mahallesi Çağlayan Sokak’ta yer alan Eray Sitesi’de tırtılların bastığı yerleşim bölgesi oldu. Vatandaşlar ilk olarak sitelerindeki 2 dut ağacında başlayan tırtıl salgınının diğer ağaçlara da yayıldığını belirtiyorlar. Tırtılların ağaçlarda hiç yaprak bırakmadığını sanki yaz ortasında kış mevsimi yaşanır gibi ağaçların kuru gözüktüğünü belirttiler.

Tırtılların aşırı şekilde çoğaldığını ve Yarımca’nın birçok yerinde yeşil örtüyü yok ettiğini belirten vatandaşlar, Modül Park’ta ki ağaçlarda, Bilge Sokak’taki Adliye Lojmanları karşısındaki ağaçlarda yeşil yaprak kalmadığını ve bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ya da Körfez Belediyesi yetkililerinin bu konuda çalışma yapmasını istediklerini belirtiyorlar. Tırtılların ve yaz aylarında insanları canlarından bezdiren kara sinek ve sivrisineklerin, ilaçlama yapılmaması nedeniyle arttığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817