KÖŞKER’DEN SARAYBOSNA ELÇİLİĞİNE ZİYARET
 Gebze Belediyeler Birliği’nin Bosna Hersek’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Saraybosna ve ülkenin değişik kentlerinde bir dizi temas ve görüşmelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, eşi Ragibe Köşker, başkan yardımcısı Nilay Ayran ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi CihadErginay’ı makamında ziyaret etti.

BALKANLARDAKİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Kardeş Bosna Hersek’le sosyal, kültürel, eğitsel ve ticari alanda ilişkileri geliştirmek amacıyla Saraybosna’da bulunduklarını belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker, “Hükümetimizin politikaları doğrultusunda başta Bosna Hersek olmak üzere Balkanlarda yaşayan dost ve kardeş halklara destek olmak ve onlarla kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Bosna bizim için çok önemli. Burada bir kardeş belediye ilişkisi kurmak için çalışmalara başladık. Bosna’da ve tüm Balkanlarda kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

110 KARDEŞ ŞEHİR VAR

Türkiye’nin Saraybosna BüyükçelçisiCihadErginay da, Başkan Köşker ve meclis üyelerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bosna Hersek’te kardeşlik ilişkisi kuran Türk belediyelerinin çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükelçi CihadErginay, “Bosna’da 110 dolayında kardeş belediye var. Burada restorasyon çalışmaları ve eğitim alanında olmak üzere çok güzel hizmetler veren belediyelerimiz var. Bosna’da yapılacak çok iş var. Kardeş Bosna Hersek ile ilişkilerimizin gelişmesinde belediyeler ve STK’lar en önemli ayağı oluşturuyor. Ziyaretinizden ve Bosna’ya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817