banner2752
banner2750
banner2776

KTO’DAN EĞİTİM SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI

Telekonferans aracılığı ile gerçekleştirilen toplantıya Körfez ilçesinde bulunan eğitim sektörü temsilcilerinden yoğun katılım oldu.

Körfez Ticaret Odası 2020 yılı planlaması dahilinde gerçekleştireceği sektörel toplantıların ikincisini eğitim sektörü üzerine gerçekleştirdi. Telekonferans aracılığı ile gerçekleştirilen toplantıya Körfez ilçesinde bulunan eğitim sektörü temsilcilerinden yoğun katılım oldu. COVİT-19 sektöründen en çok etkilenen sektörlerin başında gelen eğitim sektörünün sorunları ve çözümleri detaylı olarak konuşuldu.

TOPLANTIDA ŞENER SÖĞÜT’TEN DESTEK MESAJLARI

Körfez Ticaret Odası’nın eğitim sektörü çalıştayına Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’te katılarak Körfez ilçesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarının sorunları dinlerken, Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten beklenen talepleri dile getiren Körfez Ticaret Odası meclis üyesi ve eğitim komitesi üyesi Fatih Uykun’un  ‘’ Başkanım yükünüz çok bunun farkındayız. Bu noktada Kamu ile ilgili eğitim kurumlarına verdiğiniz destekler takdire şayan. Fakat bizler de birçok noktada kamu hizmeti veriyor ve şu süreçte birçok kurumumuz ciddi mali sıkıntılar yaşamaktalar. Bu noktada öncelikle yakın zamanda faaliyetlerine başlayacak olan anaokulu, kreş, gündüz bakımevleri, özel kurslar, MTSK’lar, rehabilitasyon merkezleri, sağlık merkezlerinin dezenfektasyonu konusunda desteklerinizi rica ediyoruz. Ayrıca bir defaya mahsus maske ve dezenfektan konularında da destek olunabilirse kurumlarımıza can suyu olacağı kanaatindeyim’’ dedi. Körfez Belediye Başkanı Söğüt Belediye olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız derken, tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesi başta olmak belediye olarak verecekleri destekleri eğitimciler ile paylaştı.

ORTAK KARAR ALABİLMEK BİZİ GÜÇLÜ KILAR

Bu toplantı ile istedik ki KÖRFEZ’deki eğitim kurumları (Özel Okul, Anaokulu, Kreş, Gündüz Bakımveleri, Özel Kurslar, Özel Öğretim Kursları, Çocuk Kulüpleri, MTSK, Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Bakımevleri olarak pandemi sonrası eğitsel süreçlerimizi gözden geçirelim, alabileceğimiz tedbirleri gözden geçirelim, destek alabileceğimiz noktalarda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olalım. Aslında belki de en önemlisi yaşadığımız bu zorlu süreçte Körfezin kurumları olarak birlikte hareket edebilme enerjisi yaratalım, bu enerjiyi sinerjiye dönüştürelim istedik. Birçok kurum aslında birbirini tanımadığı için de tanışmalarına vesile olalım istedik. Bir taraftan da aramızda sağlık kuruluşları var, onlara bu zorlu süreçte halkımızın ve bizlerin yanında oldukları için hem teşekkür etmek, hem de hijyen ve salgın konusundaki tecrübelerinden yararlanmak istedik’’ dedi.

UYKUN ‘’ YENİ BİR EĞİTİM MODELİ KAÇINILMAZ’’

Toplantıda eğitim sektörü temsilcilerine açıklamalarda bulunan Fatih Uykun ‘’ Kurumların/ Okulların tekrar açılması ile birlikte; Yeniden ve farklı bir oryantasyon süreci gerekecek mi? Oryantasyon sürecinde aileye ve eğitmene hangi roller düşecek? Aile okul / kurum işbirliği yeni bir anlam mı kazanacak? Sosyal mesafe (artık dünya sağlık örgütü tarafından fiziksel mesafe olarak adlandırılıyor) çocuklarımızda nasıl uygulanacak ve eğitimi nasıl etkileyecek?Maske takma zorunluluğu, dışarı çıkma yasağı, aile fertlerini ziyaret edememe ve çocuğun korkuları eğitmenin çalışmasını nasıl etkileyecek? Okul psikoloğuna hangi görevler düşecek? Pandemi koşulları altında eğitmen hijyeni dikkate alarak, eğitimi nasıl şekillendirebilecek ve burada kurumun kendisine ne gibi görevler düşecek? Aileye düşen sorumluluklar neler olacak Hijyen önlemleri (Sağlık alanı, Yemek sırasında, Teneffüslerde /Anaokullarında/kreşlerde uyku ve dinlenme saatleri, Çocukları okula bırakma ve okuldan almada hijyen önlemleri, Servis) gibi konular ile ilgili eğitim sektörü temsilcileri ile fikir alışverişinde bulundu.

               

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680