KULLANILMIŞ YAĞ VE PİLLER ATIK KUMBARALARINA


 

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri halen Belsa önü, Alikahya hizmet binası, Kuruçeşme hizmet binası Mevlana Kültür Merkezi ve Yürüyüş Yolunda bulunan atık toplama kumbaralarına vatandaşların ev ve işyerlerine biriktirdikleri atık yağ ve kullanılmış pilleri bıraktıklarını söylediler.

 

130 LİTRE YAĞ, 60 KİLO PİL

 

Yetkililer, kumbaralarda  haftada ortalama 130 litre atık yağ, 60 kilogram da atık pil toplandığını ifade ederek “ kullanılmış yağların lavabolardan dökülmesi sonucu su, toprak kirlenmekte kanalizasyon hatları büyük  zarar görmektedir. Bir litre atık yap 1 milyon metreküp temiz suyu kirletebilmektedir. Aynı şekilde atık pillerde  taşıdıkları ağır metaller yüzünden çevreye büyük zarar vermektedir. İzmit Belediyesi olarak bu zararları ortadan kaldırmak için 10 yılı aşkın zamandır geri dönüşüm çalışmaları yapmaktayız” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817