Kurtarma Timi 1 Haziran’da görevde

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaz döneminin başlamasıyla birlikte sahillerde meydana gelebilecek olumsuz vakaları engellemek amacıyla 2005 yılında kurduğu Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM) 1 Haziran`da göreve başlayacak. Sekapark’ta yapılan başlangıç tatbikatında jeyski, bot ve ambülanslarla birlikte kurtarma timi denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi kurtardı. KOSKEM bu yıl görev bölgesine Darıca Bayramoğlu sahillerini de dahil ederek 8 noktada hizmet verecek. 

 

DÜNYA’YI EĞİTİYORUZ

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM)’in tatbikatına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile belediye yetkilileri ve kurtarma timi personeli katıldı. Tatbikatta bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli olarak itfaiye personelinin çok değerli hizmetler yürüttüğünü ifade ederek” Türkiye’nin her yerinden hatta dünyadan Büyükşehir itfaiyesine eğitim almaya geliyorlar. Bu da bizim ne kadar ileride olduğumuzu gösteriyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu 800 gönüllü itfaiyecinin olduğunu bu sayının daha da artırılması gerektiğini aktardı.

 

EN İYİLERDENİZ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ise dünyada kurtarma ekipleri arasında en iyilerden olan Avustralya’nın ekipmanlarında neler varsa Kocaeli itfaiyesinde de olduğunu dile getirdi. Kara, bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak hizmetlerinin daima ivme kazanarak çalışmalarına devam edeceğinin altını çizdi.

 

HERGÜN 6 NOKTADA

Kurulduğu 2005 yılından buyana 2 bin 143 kişinin hayatını kurtaran KOSKEM,  yaşanan boğulma tehlikeleri ve su kazalarına anında müdahale ederek insanların olası bir acı yaşamasın ı önlüyor. Kurtarma Timi geçen senelerden farklı olarak Darıca`nın Bayramoğlu sahillerinde görev yapacak. Böylece 1 Haziran- 16 Eylül tarihleri arasında Kandıra`nın Cebeci, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Bağırganlı ile Karamürsel`in Altınkemer, Ereğli, Kumyalı ile birlikte 8 noktada vatandaşların can ve mal güvenliğini korunacak. Haftanın 7 günü sahillerde görev yapacak kurtarma timinde 250 personel görev yapacak. 2012 yılında 475 kişiyi ölümden kurtaran kurtarma timi 6 zoodyak bot, 4 jetski motor, 11 gözetleme kulesi, 4 adet 4x4 araç, 7 tane ambulans, 2 adet minibüsle görev yapacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817