Lastik’te yeniden Karacan
 Lastik-İş Sendikasının 3 dönemdir Genel Başkanlığı görevini büyük bir başarıyla sürdüren Abdullah Karacan,Genel Kurula tek liste ile girdi. Lastik-Sendikası Genel Kuruluna Disk Genel Başkanı Kani Beko, Disk  Genel Sekreteri  Arzu Çerkezoğlu,Industrial  Uluslar arası  Sendikası Genel Sekreteri Kemal Özkan  , Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu,Disk yöneticileri eski sendikacı Enver Toçoğlu          katıldılar. Salona Genel Başkan Karacan ,300 delegenin çoşkulu sevgi gösterileriyle girerken “İnadına Lastik-İş, İnadına Karacan” , “Bu işçi seninle gurur duyuyor” , “ Karacan nerede biz oradayız” sloganları attılar. Lastik-İş Sendikası Genel Kurulu,sendikanın tarihini yansıtan sinevizyon göstarisi sunuldu. Divan Başkanlığına Adapazarı Şube Başkanı , Yardımcılığına Kocaeli Şube Başkanı  Tezcan Ay, İzmir Şube Başkanı Zeydin Yümli, İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, Gebze Şube Başkanı Ziya Ünal oy birliğiyle getirildiler.

KARACAN, ” 7 HAZİRAN SEÇİMİ GELİŞMELER İÇİN DURAKTIR”

Kongrede konuşmasını yapmak için kürsüye gelirken ,yine delegelerin büyük sevgisiyle karşılaşan Genel Başkan Karacan oldukça duygulandı. Konuşmasına Lastik-İş Sendikası Kurucusu Rıza Kuas’ın “Bu kavga bitmeyecektir.Sürecektir” sözünü hatırlatarak, “Kavgalar sürüyor” dedi. Bugün sendikasızlaştırma çalışmaları yapılıyor. 7 Haziran 2015  seçimleri gelişmeler için ilk duraktır. Siyasi iktidarları işçi hakları için zorlamalıyız. Türkiye de ekonomi büyüdü ama işsizlik te büyüdü. Gelir dağılımı bozuldu. Asgari ücret çok azdır.Açlık sınırının çok altındadır.”

KARACAN, “ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM  OLMAYABİLİRİM”

 Lastik-İş Sendikası Genel Başkanlığına geldiğinde üye sayılarının 3 bin olduğunu vurgulayan Genel Başkan Karacan “Bugün üye sayımız 15 bindir.Bugün insanlar ayda 1000 liraya köle gibi çalıştırılamaz. Dünya da bir tek eşit işe eşit ücret sadece Lastik-işte uygulanmaktadır”

Lastik-İş’in her geçen gün büyüdüğünü belirten Karacan, “ Ben artık çok yoruldum.Bu görevimi isteyen bir arkadaşım varsa hemen devretmeye hazırım.Bu konudaki düşüncemi Yönetimdeki arkadaşlarıma ilettim.Ancak ,kabul etmediler.Önümüzdeki dönem bu göreve talip olmayabilirim” sözleri üzerine delegeler “Karacan sen bizim her şeyimizsin”, “ Ölmek var dönmek yok” sloganları atarak hep bu görevde kalmasını istediler.

 

TEK LİSTELİ SEÇİM

 

Lastik-İş Sendikası 27’nci Genel Kurulunun bugünkü ikinci bölümünde sadece seçim maddesi uygulanacak. Oy kullanma hakkı bulunan toplam 300 delege Abdullah Karacan Genel Başkanlığında oluşturulan tek liste için oylarını kullanacaklar.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817