MHP’de şölen gibi kongre
MHP’nin 10.olağan genel kurulu dün Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Bin 240 delegenin oy kullandığı kongreye binlerce partili katıldı. Hınca hınç dolan salonda Kocaeli Teşkilatları da yerini aldı. Kocaeli Ülkü Ocağı gençlerinden 300 kişi de salonun güvenliğinden sorumlu oldu.  İlimizden Koray Aydın’ı destekleyen Cumali Durmuş ve ekibi ile Devlet Bahçeli’yi destekleyen MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün ekibi salonda bir arada oturdu. Sakin bir havada geçen kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin konuşmaları esnasında heyecan yaşandı. Salondan ara ara ‘Devletin başına Koray gelecek’ sesleri yükseldi. Devlet Bahçeli’yi destekleyen partililer ise, kongrenin de sloganı olan ‘Türk Milleti Sensiz Asla’ sözleriyle Koray Aydın’ı destekleyenlere karşılık verdi.
 
GENEL MERKEZİN ÖNÜNE GELDİLER
Kocaeli’nden 25 otobüsle Ankara’ya adeta çıkarma yapan Kocaeli Teşkilatları önce ki gün ilk olarak Genel Merkez Binasının önüne geldi. Genel merkez binasının önüne ilk olarak üst kurul delegelerinden olan Sedat Arı ile Derince ilçe başkanı Emin Şimşek geldi. Partililer ayaküstü sohbet ederken partiye yeni katılan Talha Kös de genel merkez önüne geldi. Yine genel merkezin önüne Karamürsel eski ilçe başkanı ve üst kurul delegesi olan Rıza Tevfik Erdoğan da partililerin yanına geldi. Darıca ilçe başkanı Erkan Azeri ise birçok partili ile birlikte genel merkezin önüne geldi. Darıca ilçe başkanı Erkan Azeri ile il yöneticisi Hamza Güloğlu genel sekreter yardımcısı Abbas Bozyel’in odasına çıktı. Abbas Bozyel’in odasında ise partililere büyük bir sürprizle karşılaştı. Kocaelispor’da uzun yıllar kaptanlık yapan Saffet Sancaklı da bulunuyordu. 
 
HERKES AKP’DEN ŞİKAYETÇİ
Genel Merkezin ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi destekleyen MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile üst kurul delegeleri Sürmeli Otel’e geldi. Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan burada da Kocaeli Teşkilatı’na eşlik etti, ardından evine gitti.  Ünlü, “MHP’nin Kocaelili tüm delegeleri burada. İnanıyorum ki ülkücüler kongrede makul bir duruş sergileyecek” dedi. MYK’yla ilgili konuşmaktan kaçınan Ünlü, MYK’nın genel merkezin tercihi olduğunu kaydetti. Türkan ise kongre öncesinde çok fazla konuşmak istemediğini belirterek, “Kirli ifadeler bize yakışmaz. Kongrede şapka düşecek kel görünecek. Her şey açıklığa kavuşacak. Bu Türk milletinin beklediği bir kongre. Herkes AKP’den şikayetçi. MHP’ye ihtiyaç var. Kocaeli’nde çok güzel işler yapacağız. Bizim işimiz 5 Kasım’da başlayacak. Barikatsız bir Türkiye’yi kucaklamak istiyoruz” diye konuştu. 
 
MHP’YE İHTİYAÇ VAR
Otel’e Devlet Bahçeli’ye rakip olan ve Koray Aydın’dan sonra ki en güçlü rakip olarak anılan Müsavat Dervişoğlu da geldi. Daha önce adaylıktan çekildiği taktirde Devlet Bahçeli’yi destekleyeceğini açıklayan Dervişoğlu burada ki partililere sıcak bir şekilde davrandı. Dervişoğlu’na samimi bir şekilde sarılan Türkan, “Aramızda muhalif olmak gibi bir şey söz konusu değil” dedi. Dervişoğlu ise, “Kongreden sonra da birlikte olacağız. Bu milletin MHP’ye ihtiyacı var” açıklamasında bulundu. Koray Aydın’ı destekleyen MHP Kocaeli Eski Milletvekili Cumali Durmuş ve ekibi Sergah Otel’de kaldı. Kongreden önce Kocaeli Teşkilatlarıyla bir araya gelmemeye özen gösteren Durmuş, kongre öncesi konuşma yapmak istemediğini ifade etti.
 
KONGRE SAAT 10.00’DA BAŞLADI
MHP’nin 10.olağan genel kongresi Ankara Arena Spor Salonunda başladı. Kocaeli teşkilatlarından yaklaşık iki bin kişinin katıldığı kongrede Divan Başkanlığını MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın yaptı. Salona ilk olarak adaylardan Müsavat Dervişoğlu, ardından Koray Aydın ve son olarak Devlet Bahçeli geldi. Koray Aydın’ı destekleyen Cumali Durmuş sonuç ne olursa olsun siyasete devam edeceğini belirterek, “Türk milletinin teminatı MHP’dir. Burada sonucu delegeler belirleyecek. Benim arzum Koray Aydın’ın seçilmesi ve MHP’ye heyecanın gelmesi. Seçileceğine inanıyorum. Ama seçilen kişi alt kadroları yok saymamalı ve partiyi bölmeden herkese hitap eden bir siyasi yöntem izlemelidir. Ülkücüler Türk milletini arzu ettiği yere taşıyacak” dedi.
 
HEDEF 2013 SEÇİMLERİ
Salonda ki havadan çok memnun olan ve şölen havasında bir kongre geçirdiklerinin altını çizen Aydın Ünlü ise, “Kongre sonuna kadar böyle devam edecek. Görüldüğü gibi MHP demokratik bir kongreye daha imza atıyor. Biz Kocaeli olarak her zaman kongreye değil 2013 yerel seçimlerine kilitlendiğimizi söylemiştik. MHP 2013’te hedeflediği başarıyı yakalamak için önüne koyduğu ödevleri yapmaya devam edecek” diye konuştu. Öte yandan Koray Aydın MYK’sına Kocaeli’nden İl Başkan Yardımcısı Yüksel Ercan, MHP Eski Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş ve son dönem milletvekili adayı Rıza Ağdağ’ın girdiği duyuldu. İl Başkanı Aydın Ünlü ise MYK ile ilgili açıklama yapmamaya devam etti. Aydın, “Benim bu konuda hiç bilgim yok” demekle yetindi.
 
DURMUŞ UYKUSUZ GELDİ
MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş’un uykusuz olduğu gözlemlenirken, neşesinin ve keyfinin yerinde olduğu gözlendi. Cumali Durmuş’un yanında ise sürekli olarak Rıza Ağdağ’ın olması dikkatlerden kaçmadı. Cumali Durmuş’un hemen arkasında ise MHP il Başkanı Aydın Ünlü ve ilçe başkanı Emin Şimşek ile birlikte oturdu. Cumali Durmuş ise hemen yanında İzmit ilçe başkanı Kaan Dilmen ve üst kurul delegesi Sedat Arı birlikte oturdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmasında “Bugün Ankara bir başka güzeldir, bir başka görülmektedir. Ankara bugün şölene ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Ankara’da üç hilal ayağa kalkmaktadır. İnim inleyen çiftçimiz hakları çiğnen işçimiz Ankara’dan çıkacak bu sonuca kilitlendi” dedi.
 
BAHÇELİ AKP’YE YÜKLENDİ
Bahçeli, “Türkiye on yıldan beri AKP iktidarı tarafında yönetiliyor. Türk milleti AKP ile perişan olmuştur. Sözde Kürt sorunu adı altında kıvranmıştır. AKP ile bölücülüğün ismi hak arayışı olmuştur. Hepiniz görüp yaşadınız. AKP milli tarihi karalamış, çözüm adına çözülmeyi reva görmüş, milli kaynakları satmış, ekonomiyi küresel dostların eline bırakmış. Türk milletin birliği ile oynamayın dedik haklı çıktık.  Kutuplaşmayı teşvik etmeyen, Türk milletini 36 parçaya ayırmayın dedik, haklı çıktık. Kandile Türk bayrağı dikin dedik. Ana dilde eğitime sıcak bakmayın yoksa bölücülükle başa çıkamazsınız dedik. Türkmenlerin hakkını koruyun dedik, haklı çıktık. Tüm değerlerimizi yok sayan bunlardır. İtibarımızı sıfıra indiren şerefsizlikleri de unutmuş değiliz” ifadelerini kullandık.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817