MUHTAR ŞÖHRETLİ, TIR TRAFİĞİNİ TAKİBE ALDI

Şöhretli, sorun hakkında ki yasa maddesini de yansıttığı paylaşımında, ‘’ 2918 Sayılı karayolları trafik kanunun 62 Maddesi'in 7. fıkrası derki; Belediye sınırları dahilinde mahalle aralarına giren, otobüs, kamyon, tır ve ağır tonajlı vasıtaların ve iş makinalarının boş alanlara kaldırım yanlarına sahil bandı güzergahında park etmeleri yasaktır.

Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarına gelen kamyon, tır ve ağır tonajlı vasıtaların trafik akışımıza yoğun bir şeklide engel oldukları gibi mahalle aralarınada kontolsüz park eden tırlarında kazalara sebebiyet verdiklerini üzülerek görmekteyiz..

Bölgemizdeki bu sorunu ilgili tüm kurum kuruluşlara Başbakanlığa kadar ilettik. Körfez Belediyesi zabıta ekiplerinin yasaklara uymayan kamyon ve tırlara cezai işlem uygulması sorunu bir nebzede olsa rahatlamıştır ancak kesin çözüm olmamıştır.

“Kocaeli ili bir sanayi bölgesidir. “

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sanayimiz Körfez ilçe'de irili ufaklı yüzlerce sanayi kuruluşunu içinde barındırmaktadır. Mahallemiz konum itibari ile sanayi ile iç içe bir mahalledir. Ülke kalkınması ve gelişimi için, sanayi tabiki gerekli ancak;

Sanayi Bölgesi çevresinde yaşayan, vatandaşlarımızın yaşam alanlarını kısıtlamaya yerleşik düzenini bozmaya huzur ve güven içinde yaşamalarını engellemeye kimsenin hakkı yoktur.

Kendi adıma söyleyecek olursam, bölgesinden sorumlu bir mülki amir bölgesinin her karışındaki sorunundan sorumludur. Bu düşüncelerle mahallemizdeki sorunları her platformda gerek resmi yazılı gerek bizzat dile getirdik. Sorunlarımız çözümlene kadarda dile getirmeye takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Çalışmlarımızda “Her zaman iletişimden yana olduk. “ İletişim ve samimi yaklaşımların dışındaki illegal eylemleri hiç bir zaman tasvip etmedik. Etmiyeceğizde.

Bölgemizdeki bu sorunun en kısa sürede çözümlenmesini temenni ediyorum.
Bu konuda ciddi bir çalışma yapılması ve sorunun çözümlenmesi için, tüm iyi niyetimle ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyorum. Ben de bu çalışmanın her aşamasının içinde olacağımı bildirim.

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı

Aynur Şöhretli Yiğit.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817