O ayakkabılar Derince Limanı’ndan girmiş
 Çin'den geldiği belirlenen zehirli ayakkabılarla ilgili panik büyürken o ayakkabıların yurda Derince Limanı’nda girdiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde ithal edilen 33 bin çift zehirli ve kanserojen madde içeren ayakkabı, imha tesisine gidecekken ülkeye yayılınca panik başladı.

HURDA AYAKKABILAR GELDİ

O ayakkabıların yurda Derince Limanı’ndan girdiği tespit edildi. Derince Limanı'ndan yurda giren ayakkabılarla ilgili kontrollerde, söz konusu ürünlerde zehirli ve kanserojen madde tespit edildi. İstanbul Erenköy Gümrüğü'ne gönderilen ayakkabılar burada yapılan son kontrollerin ardından iki tıra yüklenerek imha edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderildi. İmha edilecek ürünleri teslim alan İZAYDAŞ yöneticileri, kolilerde zehirli olduğu belirlenen ayakkabıların değil, hurda ayakkabı ve malzemelerinin bulunduğunu tespit ederek yetkililere bildirdi.

33 BİN ÇİFT AYAKKABI VAR

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç'ın uyarısı üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yapılan kanunsuzluğu doğruladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, ayakkabıların piyasaya dağıtılmış olduğunu belirlediklerini söyledi ve “Şu anda bu eşya iç piyasaya dağıtıldı ama ne kadarı tüketiciye ulaştı, bilemiyoruz. Bazı markalar var ama marka ismini vererek değerlendirmede bulunamayız. Söz konusu firmaların sağlıklı ürünleri de var ve isim vererek onları zor durumda bırakabiliriz” açıklaması yaptı. Bu arada vatandaşı da uyararak, “En önemli nokta, ucuz satılan ürünlerle ilgili. Dikkatli olmak gerekli. Sonuçta bir ayakkabının fiyatının ne kadar olabileceği belli. Gümrük bedelleri ödenmediğ için maliyetleri düşük olduğu için ucuza satılıyor. Vatandaşın dikkat etmesi gerekiyor. Biz sürekli numuneler alıyoruz. 33 bin çift ayakkabı var. Orijinal kutularına sahte ayakkabılar konulup satılıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817