Opak, ''Gazetenizi çok başarılı buluyorum''

 


Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandığı ilk günden beri İlçede Asayişi sağlama adına başarılı çalışmalara imza atan Emniyet Müdürü Coşkun Opak, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

 

Gazetemizin Körfez ilçe Temsilciliğinde Genel Yayın Yönetmenimiz Burhan Yarar ile bir süre görüşen Opak, Tüm Gazetecilerimizin Gazeteciler Gününü kutluyorum. dedi. Sözlerini

 

''Gazetenizi çok beğeniyorum. Bilgisayarımda  sık kullanılanlar bölümünde ekli. Her sabah haberlerinize bakıyorum, Kocaeli ve Körfez haberlerini gazetenizden takip ediyorum.  Ayrıca Gazetenizi çok başarılı buluyorum şeklinde konuşan Emniyet Müdürü Opak, Ekibinizi ve sizi tebrik ediyorum diyerek 10 Ocak Gazeteciler Gününü de kutladı.

 

4 Ay gibi kısa bir sürede Körfez İlçesinde önemli çalışmalara imza attıklarının altınıda çizen  Coşkun Opak, ''Körfez İlçede  Kırık Camlar Teorisini uygulamaya devam edeceğiz''  şeklinde konuştu. Opak sözlerine şöyle devam etti.

 

Opak''

Dört ayda büyük işler başardık

 Yaptığımız gözlemlere göre öncelik olarak Körfez ‘ de sıkı denetim oluşturduk.  İlçe Emniyet Müdürlüğü gerek kendi imkanları  gerek  Körfez Halkının desteği  ile birçok okullarda, mahallelerde,  toplantı salonlarıda halkı bilinçlendirmek amaçlı eğitimler veriyor. Böylelikle halkın polis ile işbirliği çok güzel sonuçlar ortaya çıkartıyor. Komşu ilçelerle de sağlıklı etkin çalışma sağlanıyor. Körfez’ de neredeyse artık hırsız yok diyebiliriz.

Hatta ve hatta edindiğimiz bilgilere göre il dışından hırsız giremiyor.Vatandaşın bilgilendirilmesinin  çok büyük avantaj sağladığı eğitimler sayesinde artık halkımız şüphelendiği her durumda 155 polis hattını arayabiliyor. Son dönemde yapılan çalışmaların sonuçlarına bakılır ise  okul önündeki yabancı şahıslara müdahale, sokak aralarıda ki çeteleşme olarak  tabir edilen insan gruplarının dağıtılması, eğitim kapsamında bizzat öğrenciye yabancı maddeye  karşı önlemler konusunda çok iyi sonuçlar alınır.

İnsanların güvenliğini sağlayan polislerimiz için de güven ilk sırada gelmektedir. Önce onlar güvende olmalı  daha sonra biz vatandaşları korumalılar diye düşünüyoruz. Körfez’de bunun için yapılan çalışmalar yok değil. 

Yarımca Polis Merkezi Amirliği başta olmak üzere iki emniyet binasının iç ve dış cephelerinde çalışmalar yapıldı. Özellikle Yarımca Polis Amirliği baştan aşağı değişti. Değişime önemli katkıda bulunan Kocaeli’nin önemli iş adamları, Sivil Toplum Örgütleri, belediyeler ve fabrikalar.  Ciddi destekleri sayesinde  Yarımca Emniyet Müdürlüğü binası eskisinden çok farklıo ve gelişmiş şekilde Körfez halkının hizmetine girdi..Tadilat öncesinde bina girişinin yoldan 1 metre aşağıda çukur misali olması hem görsellik açısından hem de özellikle kış aylarında su birikmesi açısından iyi bir görüntü sağlamıyordu. Bina önü taşla doldurulup üzerine asfalt dökülerek yolla aynı seviye ye getirildi. Yine çok önemli soırunlardan biri olan bina çevresi, güvenlik amaçlı olarak tel örgülerle çevrildi.

Öncesinde sadece 1 metre yüksekliğindeki taş duvarın koruduüğu polis karakolu şimdi daha güvenli durumda. İçerideki polis memurlarının güvenliği yanı sıra vatandaşın memnuniyeti de sağlanmış oluyor.Karakol bahçesinde de önemli çalışmalar devam etmekte. Aynı zamanda bahçeye toprak getirtilip çok kısa bir süre sonra yeşillendirmeye başlanacak.

Yeni açılan bir de bina var ve şu an tadilat içerisinde.Bu binada yabancıların işlem sorgu ve konaklamaları için oluşturuldu.Vizesi geçen yabancıların buırada işlemleri  yapılarak daha sonra ülkesine gönderme işlemi yapılacak. Tel örgüden başka 3  karakolun çevresinde, nezarethanelerde ses kaydı yapan kameralarla da her türlü olaya ve suçlamaya karşı sıkı tedbirler alınmış durumda.

Yani artık hiç kimse bana şiddet uyguladı ya da işkence çektirildi diye iftiralarda bulunamayacak.Polislerimizin sık sık rastladığı olaylardan biri olan ifade değiştirmeye yönelik eğilimlerde  ifade odalarındaki kameralar sayesinde ortadan kalkmış bulunmakta. Bölge karakollara dağıtılan fotokopi  makineleri  ve 20 adet bilgisayar hizmetin kalitesini arttırıyor. Öncesinde vatandaşımızın bilgisayarların yavaşlığı bir  sistemdeki sorunlar çok fazla vaktini alıyordu.Fakat şimdi öyle bir sorun yok.Gelecek  planlar arasında görevde olan  her polis memuru için gelişmiş teknolojik cihazlar sağlanıp olayın orada kaydının tutulması ve sisteme girilmesi düşüncesi var.

Emniyete 4 yeni araç alındı. Tüpraş ve Körfez Belediyesinin İlçe Emniyete desteği tam diyebiliriz. 1 1Adet Tüpraştan 4 adette Körfez Belediye Başkanımız Yunus Pehlivan’dan söz alındı. Onlar geldiğinde

daha fazla araçla daha fazla iş yapılacak. Gerek sıkı denetim olsun, gerek bina içi değişim değişimler olsun, hizmeti hız kesmeyecek.  Hırsızlık olaylarını çok çok aza indirdik. Ama yinede halkın desteği gferekiyor. İnsanlar sorunlarını toplanıp karakollara getirdikleri süreceortak çalışma içerisinde daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz. dedi


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817