Otoparklar elde kaldı
 Genel Sekreter Ersin Yazıcı’nın komisyon başkanlığındaki ihalenin yapıldığı odaya giren CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Av.Fahri Örengül, Yazıcı ile tokalaştı. Yazıcı’ya “Hayırlı olsun” diyen ve şaka yollu otoparklara talip olduğunu söyleyen Örengül, daha sonra CHP Grubu Odası’nda açıklama yaptı, CHP’nin yaptıklarını satan AKP yönetimini eleştirdi.

OTOPARKLAR ELDE KALDI

İzmit’te eski itfaiye meydanında yer alan, Saraybahçe Migros’un da bulunduğu Koçakelçi ailesi tarafından “Yap-İşlet-Devret” modeliyle yapılan otopark 25 milyon TL bedelle satışa sunuldu. 7 katlı, 453 araç kapasiteli bu otoparkı Koçakelçi ailesi 13 yıl 9 ay boyunca işletti. İhaleye için kimse teklif vermedi.

Metropol İşmerkezi’nin alt katında bulunan,. Sefa Sirmen döneminde Yardımcı firmasına yaptırılan binadaki 220 araçlık otopark da dün satışa sunuldu. 11 milyon 500 bin TL muhammen değer biçilen otoparkı bir süre Engin Danyer işletmiş, süre bitince Büyükşehir burayı satışa çıkartmıştı. Ancak, dünkü ihalede de burası elde kaldı, talibi çıkmadı.

DÜRBÜN İŞİNDE REKABET

Büyükşehir dün ayrıca, kentin 19 ayrı noktasına seyir dürbünü yeri kiralama ihalesi de yaptı. Tekno Market sahibi Erdal Akpolat ile yeğeni Emre Akpolat, 19 bin TL muhammen bedeli ihaleye katıldı. Patenti de elinde bulunan bu dürbünlerle ilgili ihaleye Erdal Akpolat 40 bin TL verirken, yeğeni 48 bin TL’lik teklifle  5 tur süren açık arttırmadan galip çıktı. Akarca Cumhuriyet İşmerkezi’nin zemin katındaki 7 nolu dükkanı Abdülkadir Altundal,eşi Sema Altundal adına 60.500 TL bedelle satın aldı.

ÖRENGÜL: “TALİP OLMAMASI SEVİNDİRİCİ”

CHP’li meclis üyesi Av.Fahri Örengül, satışlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Örengül, belediyenin yeni yerler yapacağına, aksine eskileri sattığını belirtti, yapılan ihaleye talipli çıkmamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Av.Örengül, “Bunlar kente kalıcı olarak ne kazandırdı ki, satıyorlar. İlçelerden gelen otopark paraları nereye harcanıyor? Bu şehne ne kazandırdınız, İzgaz dahil her şeyi satıyorsunuz. Diğer satışlar da gündemde. Halk, bu konulara duyarlı olmalı, tepki göstermeli. Belediyelerdeki AKP kadrosu, para ve üretim potansiyeli bakımından iflas etti. Büyükşehir, bu konuda çok başarısız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817