ÖZEL RÖPORTAJ

Siyasette kadın kollarında gösterdiği başarılarla ve bir dönem Körfez eski Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’la meclis üyesi olarak çalışan Melek Çelik, şimdi daha iyi hizmet etmek ve elde ettiği tecrübe ve deneyimlerini bu kez başkanlık makamında değerlendirmek istiyor.

Melek Çelik söyleşisine başlarken heyecanlı ve hizmet aşkıyla dolu olduğunu ses tonuyla ortaya koyuyor. Bir kadın olarak ilçeye değişik bakış açısı olduğunu ve insanların mutluluğu, huzurlu ortamda yaşaması için gönül belediyeciliğine talip olduğunu söylüyor. Melek Çelik, partide ve mecliste görev yaptığı süre içinde birçok insanla tanıştığını ve saha çalışmaları sırasında aldığı destek, gördüğü güler yüzlerle de bu çabanın karşılığını aldığını ifade ediyor.

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Cumhurbaşkanımızın kadınlarla ilgili açıklama ve davetinden sonra yakınlarım ve birlikte siyaset yaptığım insanlar bana öneride bulundular. Ben de önce ailemle ve yakınlarımla görüştükten sonra ilk olarak İlçe Başkanı Şener Söğüt’ü aradım. Şener Söğüt’e niyetimi söyleyerek düşüncesini sordum. Birlikte siyaset yaptığım isimlerden olan Şener Söğüt bundan memnunluk duyacaklarını ve aday adayı olmamda kendileri açısından sakınca olmadığını söyledi. Daha sonra yine birlikte siyaset yaptığımız Fikri Işık ve Zeki Aygün’le görüşüp onların da onayını aldıktan sonra yola çıktım ve aday adayı oldum. Buna karar vermemde de Cumhurbaşkanımızın kadın ve gençlerin siyasete girmeleri daveti ve her ilde 3 kadın belediye başkanı adayının olmasını istediğine yönelik açıklaması etkili oldu. Aday adaylığı konusunu istişare etmeye başladığımdan bu yana çok fazla destek gördüm. Açıkçası gösterilen bu destek beklediğimden fazla oldu. Bundan onur duydum. Adeta bana karşı bir sevgi seli oluştu. Bu sebeple tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak görüşmelerimi sürdürdüm ve sahaya indiğimde de bu sevgi ve ilginin arttığını gördüm.

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Görülmeyenleri bir bayan gözüyle gören, halkın içinde olan, halk günleri yapmayıp, sürekli halkın ayağına giden, halkla kaynaşan, gönüllerine dokunan bir belediye başkanı olacağım. Çok güzel projelerimiz var ve bunları aday olarak gösterildiğim takdirde açıklayacağım. Efsane Kadın Kolları Başkanıydım, Efsane Belediye Başkanı olacağım. Ben 2. Dönem için uğraşmayacağım, yapacağım belediye başkanlığı sonrasında halk beni bırakmayacak ve devam etmemi isteyecek. Bu konuda Fatma Şahin benim idolüm ve aynı şekilde başarıyla görev yapan ve devam eden bir başkan olacağım.

Kadın gözüyle eksiklikler neler?

Kadın ve ilçede yaşayan bir vatandaş gözüyle baktığımda en büyük sorunumuz otopark, ilçede merkez olacak bir kent meydanı, kapalı Pazar ve kadınlara yönelik, el emeklerini, becerilerini sergileyip satabilecekleri merkezler. Bu konuda meclis üyeliği dönemimde de bir projem vardı. Kurslarda yetişen kadınları ürettikleri el emeği, göz nuru eserleri, Katar projesi adlı çalışmamla yurt dıiına gönderecektik. Kadınların yaptığı çalışmalar belediyeye ücreti karşılığı teslim edilecek, bunlar da Katar’a ihraç edilecekti. Bu konuda görüşmelerimiz de olmuştu ama yarım kaldı. Bir kadın belediye başkan yardımcısı dahi bu projeyi yaşatabilir. Seçilmem halinde de ilk yapacağım iş bu projeyi hayata geçirmek olacaktır.

Nasıl bir oy alırsınız?

Aday gösterilmem halinde yüzde 60 oranında oy alırım. Körfez’de ilk kadın belediye başkan adayı olarak, özellikle de kadınlardan gelecek desteklerle oyumuzu arttırıp, yüzde 60’lık bir başarıyı yakalayacağıma inanıyorum. Artık siyasette karar alma mekanizmalarında kadınların olması gerekiyor. Kadınların siyaset sahnesinde daha aktif noktalarda olması gerekiyor. Siyasete de belediyelere de artık kadın eli değmeli. Körfez Belediyesine de kadın eli değmeli.

Eklemek istediğiniz açıklama var mı?

Ben bu zamana kadar siyaseti her zaman Allah rızası için yaptım. Ben ne ticaretle uğraştım. Ne ihale takip ettim. Benim bu işlerle uzaktan yakından ilgim yok. Allah nasip ederse başka görevlere geliriz. Biz siyaseti gönül rızasıyla yaptık. Bundan sonra yapacaksak da yine gönül rızası gözeterek, menfaat beklemeden siyasetimizi sürdürürüz. Aday belirlendikten sonra bu görev bana verilirse en iyi oyu almak için çalışır, görevimizi yaparız. Başka bir arkadaşımız tercih edilirse de hemen onun yanında yer alır, tüm gücümüzle destekleriz.

MELEK ÇELİK KİMDİR?

Melek Çelik, 1968 Yuvacık doğumlu. Aslen Rizeli. 2002 yılından bu yana AK Parti’de siyaset yapıyor. 2004- 2014 yılları arasında Körfez ilçesinde kesintisiz olarak Kadın Kolları Başkanlığını yürüttü. Ayrıca Melek Çelik, 2004-2009 yılları arasında ilçe kadın kolları başkanlığını yürütürken Körfez Belediyesi Meclis üyeliği görevini de yerine getirdi. Siyaset hayatı 25 yaşında iken başlayan Melek Çelik, ANAP’ın güçlü olduğu dönemde rahmetli Mustafa Efe ile birlikte siyaset yaptı. Doktoramı AK Parti’de yaptım diyen Melek Çelik, şimdi belediye başkanı olarak birikim ve tecrübelerini uygulamaya dökmek istiyor. Lise mezunu olan Melek Çelik, evli ve 2 çocuk, bir torun sahibi.

Melek Çelik, çok az sayıda temsilcilik veren Genç İrade Derneği’nin de Körfez Temsilciliği görevine seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek verdiği dernekle görüşme yapan ve inceleme sonrasında bu göreve seçilen Melek Çelik, annelere yönelik ilk konferansta da yer aldı ve temsilcilik sınavını başarıyla verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Körfezli 5 yıl önce

Allah yolunu açık etsin Körfez’e kesin kadın eli değmeli ki hizmetin en iyisi gelsin bunuda Melek Çelik yapacaktık

Avatar
Körfezli 5 yıl önce

Körfez’e bir melek lazım,başarılar Melek Çelik

banner2817