“Paralel yapının sona ermesi için Erdoğan’a destek vermeliyiz”
 ‘Türkiye Gündemi’ konulu konferansıyla Derince’ye konuk olan Prof. Dr. Mehmet Çelik, paralel devlet yapılanmasının her dönem var olduğunu ve ülkemizde bunun önüne geçmek için herkesin Başbakan Erdoğan’ın yanında yer alması gerektiğini söyledi

 

Çok önemli mesajlar verdi

Derince Eğitim ve Gelişim Projesi (DEREG) etkinlikleri kapsamında Derince’ye konuk olarak gelen Prof. Dr. Mehmet Çelik, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda çok önemli mesajlar verdi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, meclis üyeleri, parti yöneticileri ve vatandaşların ilgi gösterdiği konferansta söz alan Prof. Dr. Mehmet Çelik, geçmişten günümüze yaşanan süreci aktararak önemli mesajlar verdi. Günümüzde söz edilen paralel yapının tarihteki her toplulukta olduğunu belirten Çelik, bunun Bizans’ta da, Çin’de de, Osmanlı’da da olduğunu ve sistemin kendisinin paralel yapıyı doğurduğunu söyledi.

 

Savaş meydanlarında hiç yıkılmadık

Türk tarihi ile ilgili bilgiler aktaran Çelik “Biz tarihte 15 tanesi imparatorluk olmak üzere şehir devletleriyle birlikte 350’nin üzerinde devlet kurmuşuz. Bugünkü devletimiz 16’ncısı. Bizim yıkılan 15 imparatorluğumuzu ne Ruslar ne de Çinliler yıktı. Biz hiç savaş meydanlarında yıkılmadık. Bu paralel yapı her zaman bizim devletlerimizin içinde olmuştur.” dedi. Osmanlı dönemine vurgu yapan Çelik “Dünyanın neresinde başı sıkışan bir halk varsa, ateistte olsa, Hıristiyan da olsa biz onların yanında olduk. Biz ne zaman birinin başı sıkışsa onun yanında yer aldık. Bu yüzden bizim güçlü olmamızı istemeyenler hep bu paralel yapılanmayı kullandı ve bu bizim yıkılışımız oldu” dedi.

 

Aynı oyunlar yeniden oynanıyor

Osmanlı’nın 450 yıl boyunca adaletle hükmettiği Balkanlar’dan 158 günde geri çekilmesinin bu yapıdan başka bir izahının olamayacağını söyleyen Çelik, yaşanan Balkan facialarının sebebinin Türk ordusunun tepeden tırnağa siyasete bulaşmasından kaynaklandığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de paralel devlet yapılanmasına karşı mücadele verdiğini belirten Çelik, cumhuriyet tarihi boyunca paralel devletin sürekli yer aldığını belirtti. Bu paralel yapılanmaların Menderes’e de Özal’a da neler yaptığının dün gibi ortada olduğunu söyleyen Mehmet Çelik, bugün aynı oyunların Recep Tayyip Erdoğan üzerinde oynandığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817