Pazarcı da isyan etti

İzmit Belediyesi’nin Kuruçeşme’de yaptırdığı kapalı pazar yeri 3 hafta once hizmete girdi. Eskiden Kuruçeşme merkezde  mahalle arasında kurulan  semt pazarı, yapılan çalışma ile İnönü ve Barış Caddeleri’nin kesiştiği alanda 3 bin metrekarelik alan üzerine inşaa edildi.149 esnafın tezgah açabileceği ve 85 araçlık otoparkı bulunan modern  Pazar yerinde herşey yolundaydı. Ancakmodern kapalı Pazar alanı konumu nedeniyle  hem pazarcı esnafına hem de bölge sakinlerine  adeta isyan ettirdi.

SEBZE VE MEYVELERİ ETRAFA SAÇTILAROldukça modern bir  şekilde yapılan bay-bayan tuvaleti, zabıta bürosu, bay-bayan mescit, emzirme odası ve çay ocağı gibi birçok sosyal donatın da bulunduğu, yine 150 metrekarelik idari binanında yer  aldığı Pazar alanında dün adeta kıyamet koptu. Pazarda tezgah açan esnaf, Pazar açıldığı günden bu yana iş yapamadıklarının, vatandaşların ulaşımının kolay olmadığını, pazara gelmek için çok vakit harcaması gerektiğini belirterek, “ getirdiğimiz mal elimizde  kalıyor. Başkana sorunlarımızı ilettik. Bu hafta Pazar kurulduğunda buraya gelip bizi dinleyecekti. Ancak gelmedi. Bizde, bölge sakinleride mağdur oluyoruz. Bu mağduriyet çözülmez ise haftaya eski Pazar  yerimize tezgah açacağız.Pazarcı esnafı olarak daha öncede Cumartesi Pazarında mağdur edildik .

VATANDAŞDA MAĞDUR

Pazarcıların ürünlerini etrafa saçarak gösterdikleri  tepkiyi ve konuşmalarını dinleyen vatandaşlarda, pazarın çok uzak bir noktada kurulduğunu, herkesin arabasının bulunmadığını, her ne kadar merkezden Pazar yerine yarım saatte bir ücretsiz servis olsada, pazara gelmek isteyen kişilerin servislerin doluluk oranına göre en az 3 saatini harcaması gerektiğini bu nedenle mağdur olduklarını dile getirdiler. Pazarcı ve vatandaşın tepkisine  belediyenin ne tür bir çözüm bulacağı merak ediliyor 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817