PEHLİVAN;“ BENİM HOCAM YUNUS EMRE“



PEHLİVAN, SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan belediye personeli ve ailelerinden sonra bu kezde ilçedeki STK, dernek ve spor kulüplerine yemek verdi. Konuşmasına Yunus Emre'nin mısralarıyla başlayan Pehlivan;

Benim Hocam Yunus Emre'dir. Ne diyor Yunus Emre ; 
Bir kez gönül yıktınısa / Bu kıldığın namaz değil / Yetmiş iki millet dahi / Elin yüzün yumaz değil / Bir gönülü yaptınısa / Er eteğin tuttunusa / Bir kez hayır ettinise / Binde bir ise az değil."dedi  Salon gelen misafirleri almayınca, terasa ve dışarıya masalar kuruldu.


Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ın yemek proğramı Yarımca Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Katılımın beklenenin çok üzerinde olması nedeniyle salon gelen konuklara yetersiz kaldı ve bazı davetliler terasta sandalye üzerinde yemeklerini yediler. Salonu dolduran kalabalık, Başkan Pehlivan’ın konuşmalarını alkışlarla keserek sevgi gösterisinde bulundular.

PEHLİVAN, EŞİYLE KATILDI

Yunus Pehlivan ve eşi Ayşe Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı yemek davetine, Belediye Başkan Yardımcıları Selahattin Kabadayıoğlu ve Mehmet Şendoğan’da katıldı. Salon yaklaşık 3 bin kişilik davetli grubu ile tıklım tıklım dolarken, ilçedeki tüm Sivil Toplum Örgütleri, Dernek ve spor kulüplerinin yönetici ve üyeleri davete katıldılar. Beklenin üzerinde ilgi nedeniyle salonda oturacak, sokaklarda da araba park edecek yer kalmadı. Yemek 15 dakikalık belediye hizmetlerini anlatan slayt gösterisi ile başladı.

PEHLİVAN, BİLEREK HİÇ KİMSEYİ KIRMADIM

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, çıraklık ve kalfalık döneminin bittiğini söyleyerek, ‘’ Şimdi sizlerden bir şey daha isteyeceğim. Çıraklık, kalfalık dönemini bitirdik. Yeni dönem de çok daha dinamik bir çalışma ortaya koyacağız. Bu gün buraya geleceğinizi biliyordum. STK’lara vereceğim yemekte salonun yetmeyeceğini, terası da açmamız gerekeceğini söyledim, beni yanıltmadınız. Çünkü, bu güne kadar yanlış anlaşılmalar hariç sizleri hiç kırmadım, üzmedim, belediyenin kapısından dönen olmadı. 10 yılda bu ilçeyi nereden aldık, nerelere getirdik, bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Körfez’de hiçbir vatandaşı utandıracak, başını eğecek  icraata imza atmadık’’ dedi.


PEHLİVAN, ‘’BENİM HOCAM YUNUS EMRE’’

Pehlivan salonu dolduran davetlilere seslenerek Yunus Emre'nin mısralarıyla konuşmasına devam etti. Pehlivan;" Benim Hocam Yunus Emre'dir. Ne diyor Yunus Emre ; Bir kez gönül yıktınısa / Bu kıldığın namaz değil / Yetmiş iki millet dahi / Elin yüzün yumaz değil / Bir gönülü yaptınısa / Er eteğin tuttunusa / Bir kez hayır ettinise / Binde bir ise az değil."dedi

PEHLİVAN, MEMNUNSANIZ DESTEK VERİN

Konuşmasına devam eden başkan Pehlivan, ‘’Sizlerden bir şey daha isteyeceğim. Eğer benden ve hizmetlerimden memnunsanız bir dönem daha desteğinize, teveccühünüze ihtiyacım var. İstemesi benden, destek vermesi sizden. Destek vermezseniz de Allah Razı olsun. Destek verirseniz yeni çalışma dönemini birlikte inşa edeceğiz. Körfez halkına hizmetlerimiz devam edecektir. İlçedeki yüksek öğrenim gören öğrencilerimize bu yıl da yaklaşık 1500 kişiye burs vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

Pehlivan, konuşmasının sonunda uzun süre alkışlandı. 

Başkan Yunus Pehlivan’a, Gebze Taşköprülüler Derneği tarafından da  çiçek verilerek teşekkür edildi.

 

Körfez İlçe tarihinde iki defa üst üste seçilen başkan ünvanın elinde bulunduran Başkan Pehlivan
yemeğe eşi Ayşe Pehlivan ile birlikte katıldı. 




Başkan Pehlivan, davetine icabet eden misafirleri eşi ile birlikte tek tek elini sıkarak
hoşgeldiniz dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817