Protokol eşleri eğitime destek için buluştu

Okutan Anneler’in etkinliği

Maddi durumu yetersiz öğrencilere destek olmak amacıyla yola koyulan Derince Okutan Anneler Derneği’nin düzenlediği etkinlik protokol eşlerini bir araya getirdi. Protokol eşleri, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın eşi ve aynı zamanda Derince Okutan Anneler Derneği Başkanı Nihal Alemdar’ın ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Derince’de eğitime yönelik yaptıkları katkılarla herkesin takdirini kazanan Okutan Anneler Derneği’nin Aşure etkinliği adı altında düzenlediği programa Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın eşi Özen Kan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın eşi Nurten Karabalık, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın eşi Teslime Karabacak, Garnizon Komutanı Ali Kocatürk’ün eşi Nurgül Kocatürk, vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilçe başkanlarının eşleri ile Derince’deki kamu kurumlarında görev yapan bürokrat eşleri, okul aile birlikleri yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Alemdar ve Topaca konuşma yaptı

Yaklaşık bir buçuk yıldır, eğitim dünyasına katkı veren Derince Okutan Anneler Derneği’nin başkanlığını yürüten Nihal Alemdar, açılış konuşmasında yapılan çalışmaları aktardı. İlk olarak fikir bazında istişarelerde bulunarak bu yola girdiklerini söyleyen Alemdar, bir yılın dolmasıyla birlikte okutan anne sayısının yüzlere ulaştığını söyledi. Derince’de doğan Okutan Anneler Derneği’nin en büyük hedefinin daha çok çocuğu okutabilmek olduğunu söyleyen Alemdar “Aydınlık yarınlarımız için çocuklarımızın geleceğinde bizim de bir katkımız olsun diyorsanız sizleri de aramızda görmeyi isteriz” dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca ise yaptığı konuşmada Derince Okutan Anneler Derneği’nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek “Böylesi amacı olan annelerimizin, okutan annelerimizin daha da çoğalmasını istiyoruz.” dedi. Yemek ve aşure ikramı ile devam eden programda sanatçı Aysel Demircan da birbirinden güzel eserler seslendirdi. Etkinliğe katılan davetliler ayrıca Okutan Anneler Derneği üyeleri tarafından hazırlanan bez bebeklerden alarak öğrencilerin eğitim yaşamına katkıda bulundular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817