Saadet Partisi Körfez İlçe Yönetimi İftarda Buluştu

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun ve ilçe yönetimi tarafından düzenlenen iftar daveti, Tütünçiftlik Kızılkaya Restoran’da yapıldı. İlçedeki STK temsilcileri ve teşkilat yönetiminin davetli olduğu iftara katılım kalabalık oldu.  Davete, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ferit Kır, KTO Meclis Yöneticisi Recep Öztürk, Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin, Körfez Karadenizliler Dernek Başkanı Hasan Yazıcı, Kocaeli Kantin İşletmecileri Dernek Başkanı Ali Can Kazgan, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak, Körfez Kızılay Başkanı Yılmaz Kandal, Mahmudiye Camii İmamı Orhan Öz, Ardahan Akçakale Köyü Dernek Başkanı Taner Sarıçayır, KAI Vakfı Başkan Yardımcısı Eren Kazgan, Kasvader Başkanı Abdullah Şahin, STK yöneticileri, temsilcileri ve iş adamları katıldılar.

İftar öncesi yapılan açılış konuşmalarında, İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun ve Genel İdare Kurul Üyesi Recep Sarıdoğan, duyguların coştuğu Ramazan ayında davete gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti belirtip, katılan konuklara teşekkür ettiler. Sarıdoğan, Saadet Partisi’ne yetki verildiğinde salonda yer alan STK’larla ve yönetimle Körfez’i yönetmeye hazır olduklarını ve her kesin kendileri için değerli olduğunu söyledi.

‘’Sofrayı biz kuralım’’

Hap birlikte yenilen iftar yemeği ve yapılan dualardan sonra konuşan SP İl Başkanı Nurettin Çelik, yaşanan siyasi gelişmeleri eleştirerek, ‘’Ülkenin geleceği ile ilgili bu tür sofralar kurmak, buluşmak istiyoruz. Siyasette başlattığımız bu bakış açısı ülkemizin şekillenmesi için önemlidir. Siyasiler, dillerini, sofralarını, gönüllerini yeniden kuracak ve ülkemizi yeniden oluşturacağız. Sofrayı Amerika kurarsa, o sofrada Müslümanların olması hiçbir şeyi olumlu yönde değiştirmez. Biz daha önce bu sofrayı kurduk, birileri gelip dağıttı. Şimdi 2 yıl sonra yeniden kuracağız’’ dedi.

‘’ 5 tehlikeli zemin oluşturuldu’’

SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan yaptığı konuşmada, şu anda dünyada zalimlerin gölgesinde iftar yapmaya çalışan Müslümanlar olduğunu ifade ederek, ‘’Milletimiz ve bölgemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çok tefekkür etmemiz ve düşünmemiz lazım. Niye bu haldeyiz ve nasıl kurtuluruz diye düşünmeliyiz. ABD Başkanı Ortadoğu’yu ziyaret etti, Katar krizi çıktı. Dünyanın muhtelif bir bölgesinde 2 Müslüman kavga ediyorsa, arkasında Siyonizm ve Amerika vardır. Müslümanların birlik ve beraberliği onları en çok rahatsız eden olaydır. Siyonizm, insanların beklentileri üzerine planlarını kurarlar. İnsanları barış beklentisi ile yola çıkartıp, savaşa sokarlar. Bu ülkede insanları Başkanlık, Başkanlık diye yola çıkarttılar, yolun sonunda neyle karşılaşacaklarını söylemek dahi istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin ileri adım atmaması için bazı hainleri, menfaat düşkünlerini kullanarak 5 tehlikeli zemini oluşturdular. Bunlar, kutuplaşma, çürüme, bölünme, çökme ve savaşma zeminleri. Türkiye’yi, bağıran, çağıran, itibarı kalmamış bir ülke haline getirdiler. 10 yıldır bu ülkede siyasiler bağırarak konuşuyor. Birlik ve beraberliğini koruyamayan ülkeler başarılı olamaz. Bu ülkede, mecbur kalınca camide namazını kılan genç de, meyhanede alkol alan genç de omuz omuza savaşmaya hazırdır. 40 milyon insanın bankalara borcu var, devlet halen hizmet alanına yatırım yapıyor. Biz gelince köprü, stadyum yapmayı durduracağız, fabrika kuracağız dedik kıyamet koptu. Fabrikalar, yol, köprü ve stadyum yapar, ama köprü fabrika kurmaz. Aramızdaki kavgalar bu ülkenin düşmanlarının ekmeğine yağ sürer. Ülkemizin gözlerinin içine baka baka genleriyle oynuyorlar. Senin düşmanına göz göre göre silah verenlere sesini çıkartamıyorsan asla güçlü olamazsın. Dostlarımızı düşman ettik, her yerde sıkıntı var ama İsrail’de sorun yok ve bundan ders alınmıyor. Çin’de 1000 ayrı din var ve birlik, beraberlik içinde yaşıyorlar. Biz de tek bir din var ve birlik içinde olmayı başaramazsak sonumuz iyi olmaz. Saadet Partisi olarak bölgede, ülkemiz üzerine oynanan oyunların farkındayız ve sesimizi duyurmak itiyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817