SAĞLIK PERSONELİ TERÖRÜ LANETLEDİ
 Körfez Devlet Hastanesi doktorları ve personeli, bir yazılı açıklama yaparak terörü kınadı. Terörün kurban olarak adlığı doktorların da anıldığı törende, ‘’Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren ekler kazanacak’’mesajı verildi.

Körfez Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan açıklama, saygı duruşu ver İstiklal Marşı ile başladı. Hastanede görevli olan Acil Servis dışındaki doktorlar ve personel ile hastaların da katıldığı basın açıklamasını, Başhekim Fatih Güneş okudu. Yazılı açıklamada, 7 Haziran’dan sonra başlayan ve her gün tırmanan teröre dikkat çekilerek, ‘’3 sağlık çalışanımız terör örgütünün alçakça saldırılarında hayatını kaybetti. Doktor Abdullah Biroğul, Sağlık Memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförümüz Şeyhmus Durmuş’u teröre kurban verdik. Onlarca sağlık çalışanımız alıkonuldu, sağlık araçlarına, hastanelere ateş açıldı. Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu plan ve eylemleri şiddetle lanetliyoruz. Bu eylemler, terör örgütlerinin insani değerlerden ne kadar uzaklaştığını göstermektedir. Terör örgütlerinin eylemleri nedeniyle sağlık hizmetlerinin yapılması ve halka ulaşması zorlaşmaktadır. Asker ve polisimiz terörle mücadele için gerekli önlemleri alıyor, hastanelerimizde çalışan görevlilerin can güvenliği sağlanıyor ama burada en büyük görev halkımıza düşüyor. Birlikte, birbirimize sıkıca kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu mücadeleyi başarıyla verebiliriz’’ dedi.

Fatih Güneş, bu olayların kendilerini yıldırmayacağını sözlerine ekleyerek, ‘’Bizler tüm engellemelere rağmen, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817