Sapanca Gölü'nde Ciddi Çekilme
(Hakan Turcan) - Sakarya ve Kocaeli'nin bazı yerleşim merkezlerinin de içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nde yeterli yağış olmaması nedeniyle su seviyesi ciddi oranda düştü, gölün çeşitli noktalarında 5 metreye varan çekilmeler görüldü. Sakarya Su kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, geçtiğimiz ay su tüketimiyle birlikte artış gösteren göldeki çekilmelerin kasım ve aralık yağışlarıyla birlikte ortadan kalkacağını söylemişti.

Şu ana kadar söylenen olmadı ve Sapanca Gölü'ndeki çekilme devam etti. 




YUVACIK BARAJI ÇEKİLMEYİ HIZLANDIRDI

Sapanca Gölü'nü besleyen derelerin hemen hemen tamamında su firmalarının kurulu olduğu ve Yuvacık barajına'da gölden su çekilmeye başlamasıyla çekilmenin hızlandığını, göldeki seviyenin normal seviyelere gelmesine artık şahit olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, her sene çekilme oduğunu fakat bu seneki çekilmenin hala devam etmesinin kendilerini korkuttuğunu söylediler.

YAKINDA SAPANCA GÖLÜ'NÜN DE DİBİNİ GÖRÜRSEK KİMSE ŞAŞIRMASIN!
Emekli-Sen'in düzenlediği "Dünyamız ve Su" konulu panele konuk olarak katılan
 Kocaeli Üniversitesi  öğretim üyesi Prof.Dr. Alaattin Bobat, dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de önümüzdeki günlerde ciddi su yaşanabileceğine dikkat çekti. Suyun % 50'sinin, Sapanca Gölü'nü besleyen akarsular üzerine kurulu bulunan su firmalarına gittiğini söyleyen Bobat; "Yakında Sapanca Gölü'nün de dibini görürsek kimse şaşırmasın" diyerek konunun önemine dikkat çekti.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817