SAPANCA YOLUNDA SON GÖRÜNDÜ
YAPIMI adeta yılan hikâyesine dönen ve ilimizde ki mevcut tek devlet yatırımı olan Sapanca yolu nihayet bitiyor. Bugüne kadar belediye başkanı, vali, milletvekili hatta bakanların bile bitiş tarihi verdiği ama bir türlü tamamlanamayan yolun Uzunçiftlik-Acısu arasında ki bölümü dün itibari ile tamamen trafiğe açıldı. Daha önce Suadiye-Acısu arasında ki yol trafiğe açılmış, Uzunçiftlik’te ise tek şerit olarak trafik verilmişti.

2010 yılında ihaleye çıkan ve toplam 8 milyon 363 bin lira keşif bedeliyle yapılan yolun bir yıl içinde bitirilmesi planlanmıştı. 9 kilometrelik yol ile ilgili olarak özellikle istimlak noktasında sıkıntılar yaşanmış, Büyükşehir Belediyesi bazı yerleri kendi istimlak ederek projenin hızlanması noktasında çalışma yürütmüştü. Kent yöneticileri 29 Ekim 2012’de bitecek demiş, Vali Ercan Topaca’da sosyal paylaşım sitesi üzerinden 30 Ağustos 2013 tarihini vermişti.

Sözler dışında muhalefetin de ağır eleştiriler sunduğu Sapanca yolu ile ilgili olarak son 1 ay içinde MHP, CHP ve BBP’li il yöneticileri Sapanca yoluna giderek bitmesini istemiş ve sert eleştirilerde bulunmuşlardı. Özellikle Haydar Akar, projenin yanlış olduğunu belirterek, “Kartepe halkı 4 yıl daha beklemeye razı. Bu yol bölgenin ihtiyacını karşılamaz. Uzunçiftlik ve Acısu’ya battı-çıktı yapılmalı” demişti.

Yolun inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkilileri ise çalışmaların devam ettiği Acısu-Maşukiye arasında ki 1-2 kilometrelik alanın da 1-2 ay içinde tamamlanacağını belirttiler. Suadiye girişine yapılacak Köprülü Kavşak için ise net bir süre verilmedi. 8 milyon 362 bin lira bedelle ihaleyi alan Hasko firması, köprünün 3’te 2’lik kısmını tamamladı. Köprünün TEM Otoyolu üzerine kalan kısmında ki tabliyenin yerleştirilmesi ile birlikte üst yapım işlemi gerçekleştirilecek. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817