Sefa Sirmen'e Beraat
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü'nün 1999-2002 yılları arasında yaptığı alımlarda "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla yargılanan eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in de aralarında bulunduğu tüm sanıklar beraat etti. 

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Erkan Keraboğlu ile diğer sanık avukatları katıldı. 

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, suç tarihi itibariyle belediye başkanı ve belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan sanıklar hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla kamu davasının açıldığını hatırlattı. 

Tüm dosya kapsamı ve özellikle emekli Sayıştay denetçilerinden oluşan bilirkişi heyetinden alınan raporda, sanıkların üzerine atılı suçlara ilişkin eylemde bulunduklarına veya kendilerine ve üçüncü şahıslara menfaat sağladıklarına dair delilin bulunmadığını kaydeden cumhuriyet savcısı, mevcut bir kurum zararının olmadığının tespit edilmesi nedeniyle sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti. 

KARAR 

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların İSU Genel Müdürlüğü'nün 1999-2002 yılları arasında gerçekleştirdiği alımların tamamının İSU ihale yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını kaydetti. 

Mahkeme, sanıkların ihaleye fesat karıştırma ve haksız kazanç sağladıklarına dair herhangi bir somut delilin bulunmaması nedeniyle tüm sanıkların beraatine karar verdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817