SERHAT İLLERİ BİRLİĞİ PLATFORMU, DARBECİLERİ KINADI
 Yapılan yazılı açıklamada şu cümlelere yer verildi: ‘’15 Temmuz 2016 tarihini Milletimizin tarihine kara bir gün olarak yazdıran, Devletimize ve milletimize karşı asker görünümlü terörist bir grubun kalkışmasıyla, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışan teröristleri ve destekçilerini nefretle kınıyoruz. Demokrasinin ve milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdemdir.

Milletimiz, sokaklarda, meydanlarda sağduyulu ve cesur duruşu, birlik ve beraberliği ile darbecilere gereken cevabı ve dersi vermektedir. Gücünü sandıktan, yetkisini Milletten almayan hiç bir güç kabul edilemez. Bu tür girişimler ve kalkışmalar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Tarih boyunca Milli sınırlarımızın en ucunda Kars Kalesi gibi dimdik duran Kars’lılar, ilk andan itibaren olduğu gibi, provokasyonlara meyil etmeden bu kalkışmaya karşı duruşunu sürdürmeye davet edecektir. Bu anti demokratik kalkışma, milli iradenin tecellisine büyük bir saygısızlık ve ihanettir. Namlusunu kendi vatandaşına çevirenlerin hak ettikleri en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Devletin her kademesinde olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de terörist unsurların ayıklanacağına olan inancımız tamdır. Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür. Bizler, Serhat İlleri Birliği Platformu olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve sağduyulu davranmak gerektiğine inanıyoruz. Bu hain girişim ülkemizin hedeflerini sekteye uğratamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir. Daha güzel günler bizleri beklemektedir. Bizler Devletimizin her zaman yanındayız. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin’’ denildi.

Yazılı bildiri, yöneticiler,  Alper ALYILMAZ, Zafer KURT, Alican KAZGAN, Recep ÇETİNKAYA, Yahya Kemal YAKUPOĞLU,             Fatih BAHTİYAROĞLU,    Salih YOLCU, Eray KOÇOĞLU, Muharrem Uğur DEMİRKOL,           Gökhan ÖZECİK, Murat ÜNKARACALAR  adıyla yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817