Sırrıpaşa’da ziyaretçi rekoru kırıldı
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettirdiği Sırrıpaşa Konağı’na ziyaretçi akını yaşanıyor. Bu eşsiz eseri yakından görmek ve tarihe dokunmak isteyen Kocaelililer, Sırrıpaşa Konağı’na her fırsatta konuk oluyor. Kent dışından gelenlerin de uğrak yeri olan Sırrıpaşa Konağı’nı bu yılın ocak ayında bin 231 kişi ziyaret etti.

 

OCAKTA BİN 231 KİŞİ

Tarihe dokunmak, kent tarihini yakından tanımak, sanat tarihinin eşsiz örneklerini görmek isteyenlerin uğrak noktası olan Sırrıpaşa Konağı’nda bu yılın ocak ayında ziyaretçi rekoru kırıldı. Büyükşehir’in Gez Gör projesinin yanı sıra kendi imkanları ve gruplar eşliğinde Sırrıpaşa Konağı’nı ziyaret edenlerin sayısı ocak ayında bin 231 oldu.

 

ÖDÜLLÜ SIRRIPAŞA KONAĞI

Büyükşehir tarafından restore edilen ve tarihi dokuya uygun olarak teşrifatı yapılan Sırrıpaşa Konağı, her geçen gün büyüyen bir ilgi görüyor. Tarihi Kentler Birliği’nden restorasyon ödülü kazanan Sırrıpaşa Konağı’nı ziyaret edenler, hem İzmit Mutasarrıfı Sırrıpaşa hakkında, hem de o günlerin İzmit’i hakkında bilgi sahibi oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817