Şoförlere interaktif eğitim
 Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma şoförlerine yönelik eğitim programı uyguluyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent içinde toplu taşıma araç şoförlerini yolcu ilişkileri, stres yönetimi, yankesicilik, ilk yardım, güzel konuşma, İngilizce gibi birçok konuda eğitime tabi tutuyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler 18 saat sürüyor. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara ise şoför ve aracı takip etmeye yarayan elektronik kent kart veriliyor.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇ ŞÖFÖRLERİNE

Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda kaliteyi artırmak, vatandaşların huzurlu ve konforlu yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarında, servis ve taksilerde görev yapan şoförlere eğitim veriyor. Bu kapsamda İzmit ve Gebze’de olmak üzere iki merkezde toplu taşıma şoförlerine 18 saatlik eğitim programı sunuluyor. Periyotlar halinde tekrarlanacak olan eğitimlerde şoförlerin görevini icra etmesindeki ulaşımı engelleyici sorunları ortadan kaldıracak bilgiler veriliyor.

 

YOLCULARLA İLETİŞİM

13 farklı dersin verildiği eğitim programında birçok bilgi toplu taşıma şoförlerine veriliyor. Şoförlerin yolcu ile ilişkilerinin daha sağlıklı yürütülmesi için birçok konuda dersler sunuluyor. Bunlardan “Hakla İlişkiler” dersinde iletişim becerileri, beden dili, beden dilinin kullanımı, stres yönetimi konuları işlenirken “Kendini İfade Etme” dersinde, yolcu şikâyetlerinin önemi ve yararı, yolcu ilişkileri gibi dersler görülüyor. “Güzel Konuşma Becerileri “dersinde ise Kendini ifade etme ve özgüven, eleştiri-tenkit, beden dili gibi dersler aktarılıyor.

 

ARAÇ İÇİNDEKİ GÜVENLİK

Eğitimlerde toplu taşıma araçlarında güvenlik konuları da ihmal edilmiyor. Bu kapsamda “Toplu Taşıma Araçlarında Genel Güvenlik” dersinde yan kesicilik, oto hırsızlığı, kapkaç ve cinsel istismar gibi eğitimler veriliyor. “İlk Yardım ve Çevre” dersinde ise çevre ve güvenlik önlemleri, ilk yardım ve ilk yardım çantası, insan vücudunun tanıtımı gibi dersler sunuluyor. Yine “Güvenli Sürüş” dersinde farklı hava koşullarında araç kullanımı, sürücünün konsantrasyonunu bozan nedenler, araçta bulunan pasif aktif güvenlik sistemleri gibi dersler de görülüyor.

 

 

İNGİLİZCE DE VAR

Kocaeli’deki yabancı konukların dikkate alındığı İngilizce dersi ile ise kent içinde yaşayan ve misafir olan yolcularla iletişimi daha sağlıklı sağlamak amaçlanıyor. Öte yandan ulaşımla ilgili mevzuatlara yönelik dersler eğitim programında yer alırken ulaşımla ilgili sorunlar ve çözüm yollarına yönelik konularda şoförlere sunuluyor.

 

“UYGULADIK VE GÖRDÜK”

Kocaeli’deki görev yapan toplu taşıma şoförleri verilen eğitimlerin çok verimli geçtiğini belirterek daha önce bilmedikleri, yanlış uyguladığı konuları bu eğitimler sayesinde öğrendiklerini belirtti. Her derste yeni şeyler gördüklerini kaydeden şoförler bu bilgileri görevleri esnasında uyguladıklarını ve çok olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817