Spor Okulları’nda sertifika ve yaz heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla hayata geçirdiği Spor Okulları birinci yılını tamamladı. Önceki hafta gerçekleştirilen festivalle birinci yılını kutlayan Spor Okulları’nda, şimdi de sertifika heyecanı yaşanıyor. Spor Okulları’nda eğitim gören beş bin öğrenciye Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. döneme ait katılım sertifikaları dağıtılmaya başlandı. Sertifikalarını eğitmenlerinden elinden alan çocuklar, Spor Okullarının ilk belgeli öğrencisi olmanın ayrıcalığını yaşıyor. Spor Okulları Ekim ayından itibaren aynı kararlılık ve hedefle ikinci yılına başlayacak.

YAZ SPOR OKULLARI AÇILIYOR

Öte yandan kış ayları boyunca faaliyetlerini sürdüren Spor okulları bu defa yaz aylarına uygun bir konseptle çocukların yanında olacak. Yaz Spor Okullarına 7-15 yaş aralığındaki öğrenciler katılabilecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek olan yaz okulları 21 Haziran Cuma günü başlayacak. Yaz okullarına katılmak isteyenler için ise başvurular yarın (Çarşamba) başlıyor. Ücretsiz Yaz Spor Okulları için başvuru formları Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürlüğü’, Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesisleri ve kurs açılan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden temin edilebilir. Vatandaşlar, başvuru formlarına Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden de ulaşabilir. Kayıtlar başvuru formu alınan tüm tesislere yapılabilecek. Başvurular 1 Temmuz Pazartesi gününe kadar alınmaya devam edecek.

İKİ AY SÜREYLE SPOR KEYFİ

Çocuklar okulların kapalı olduğu dönemde yine spor yaparak vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilecek. 12 ilçede faaliyet gösterecek olan Yaz Spor Okulları iki ay boyunca devam edecek. Uzman beden eğitimi öğretmenleri gözetiminde gerçekleşecek olan derslerde çocuklar haftanın en az iki günü spor yapma imkânı yakalayacak.

SPOR OKULLARI’NA YAZ VİZESİ

Öte yandan Yaz Spor Okulları, bir anlamda Spor Okulları’nın devamı niteliğini taşıyacak. Spor Okulları’nın mevcut öğrencileri yaz spor okullarının da öğrencisi olabilecek. Böylece öğrenciler bir yıl kesintisiz spor imkânından faydalanmış olacak.

16 BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ

Yaz Spor Okulu öğrencileri atletizm, basketbol, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, izcilik, cimnastik, judo, karate, masa tenisi, satranç, taekwando, tenis, voleybol ve yüzme gibi 16 branşta eğitim alacak. Yüzme branşının dersleri Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Sanayi Mahallesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817