Sürpriz Anket Sonucu
YÜZDE 23,2 OYLA BİRİNCİ

10-18 Ekim tarihleri arasında Objective Research Center (ORC) araştırma şirketi tarafından, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğiniz kişi kimdir?” sorusu ile 29 büyükşehirde anket gerçekleştirildi. Her yaştan, cinsiyetten, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler üzerinde yüz yüze anket tekniğiyle yapılan ve hata payı yüzde 2 oranında olan ankete göre Kocaeli’nde yüzde 23,2 oyla Nihat Ergün ilk sırada yer almayı başardı.



SİRMEN, KARAOSMANOĞLU’NDAN ÖNDE

Ankete göre yüzde 19,7 oyla CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ikinci sırada yer alırken mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yüzde 18,5 oy oranıyla üçüncü sırada yer alarak şaşırttı. Bu durum ‘vatandaş hizmetlerden memnun değil mi?’ sorusunu akıllara getirdi. Yüzde 11,9 oy alan MHP Milletvekili Lütfü Türkkan dördüncü sırada yer alırken anketten diğer adaylar için yüzde 8,1 oy çıktı. Fikri olmayanlar ise yüzde 18,6 oranında kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817