Sürüm, “Suriyelilere  Tanınan İnsiyatif Romanlara Yok”

İlçe Başkanı Cahit Sürüm’e konu hakkında ki sıkıntılarını anlatan Roman vatandaşlar, Körfez Belediyesi’nin yaşamını atık toplayarak sağlayan aileleri kayıt altına aldığını, numaralı yelek vererek her kesin kendi bölgesinde ve belirlenen saatlerde çalışabileceğini söylediler. Bu kurala kendilerinin uyduğunu söyleyen Roman vatandaşlar, “Suriyeli ve Afgan uyruklu göçmenler kayıt dışı çalışıyor ve zaman sınırlaması yok. Haliyle bizden önce sahaya çıkıp atıkları topluyorlar ve boş çöp konteynırları için koşturmak zorunda kalıyoruz. Uygulamaya göre numarası olmayanlar çalışamayacaktı ve belirlenen zamanların dışında atık toplanmayacaktı. Bu konuda denetleme yapılmıyor, ekmeğimiz elimizden alınıyor” dediler.

Roman vatandaşları dinleyen ve istekleri üzerine rozet takan İlçe Başkanı Cahit Sürüm yaptığı açıklamada, “Geçimlerini kağıt toplayarak sağlamaya çalışan roman kardeşlerimiz de kendi ülkelerinde mülteci oldular. Geri dönüşüme katkıda bulunan, aynı zamanda çocuklarının geçimini kağıt, karton, plastik toplayarak sağlayan roman vatandaşlarımıza çifte standart yetkililer tarafından uygulanılıyor. Suriyeli ve Afgan mültecilere kağıt toplayarak geçimlerini sağlamak için zaman kısıtlaması getirmeyen ,istediğiniz saatlerde toplayabilirsiniz diyen yöneticiler  kendi vatandaşı romanlara belirli saatlerde çalışmak için izin veriyor. Bu saatlerde Suriyeli ve Afganlardan arta kalan geri dönüşüm atıklarını toplamaya çalışıp evine ekmek götürmek için mücadele eden vatandaşlarımız, üstüne üstelik birde saldırıya uğrayıp çalışmalarına engel olunuyor. Bu konuda herhangi bir çözüm üretilmeyip, vatandaşlarımızın şikayetlerine kayıtsız kalınıyor. İYİ Parti Körfez İlçe Başkanlığı olarak Genel Başkanımız Sn.MERAL AKŞENER’in dediği gibi her zaman halkın ve haklının yanında sonuna kadar duracağız ve bu işin sonuna kadar İYİ PARTİ olarak bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817