TANITIM GÜNLERİNDE EDİRNE VALİSİ’NE TEPKİ

Tanıtım Günleri’nin açılışı, Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi alanında yapıldı. Açılış törenine, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AKP İlçe Başkanı Şener Söğüt, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, KAI Vakfı Başkanı Mehmet Irak, STK temsilcileri ve dernek temsilcileri ile üyeler katıldılar.

Tanıtım Günleri açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Mehmet Irak, hayallerini gerçekleştirdiğini ifade ederek, ‘’Mart ayında da 12 ilçe belediye başkanı ve protokolü Kars’a davet edip, Çıldır Gölü üzerinde kızak turu attıracak, alabalık ziyafeti çekeceğiz. Kars’ın dünyaca ünlü tarihi yerlerini ve kültürünü yerinde göreceğiz’’ dedi.

Edirne Valisi’ne tepki

Daha sonra kürsüye çıkan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, kültürlerin yaşatılması açısından bu tür etkinliklerin önem taşıdığını ve birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi.

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can konuşmasında, Kars yöresine ait bir ozanın sözlerini okudu ve , ‘’Can sağken yurt vermeyiz sözleri ile bu yöre halkının vatanseverliği yansıtılmaktadır. Bu bölge halkı Çanakakkele’de de, Edirne’de de mücadele etmiştir. Vatan söz konusu olunca her zaman tüm halkımız kahramanlık destanı yazmaya hazırdır’’ dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin konuşmasında, ‘’Devlet adamı her kes olabilir ama adam olamazsınız. Kars’ta da görev yapmış olan Edirne Valisi’nin konuşmasını duyunca inanamadım. Umut ediyorum ki en kısa zamanda özür diler. Bu cümle işgal döneminde kahramanlıklar yapan bölge halkı için söylenmemeliydi. İç İşleri Bakanlığı’nın gereğini yapacağına inanıyorum’’ dedi.

Çay ve kaz ikramı

Konuşmalardan sonra sahneye çıkan aşıklar Ercan Şimşekoğlu ve Gökmen Dursunoğlu çeşitli örnekler sundular ve türkü söylediler. Bu sırada serin hava nedeniyle üşüyen konuklara çay ikram edildi. Daha sonra açılış kurdelesi kesildi ve konuklara bu kez de kaz eti ikram edildi.

5 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan çadırlarda, yörelere ait olan peynir, pestil, tatlı, hamur işleri, gıda ürünleri ve çeşitli el ürünleri sergilenerek, satılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817