TIR TİYATROSU, TİYATROTA GİDEMEYEN ÇOCUKLARIN AYAĞINA GELDİ.
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları’nın TIR tiyatrosu, sezonunu Derince Çakabey İlköğretim Okulu’nda yapılan son oyunla kapattı. Sezon boyunca 20 gösteriyle köy çocuklarının karşısına çıkan ‘’Kuşlar yine gelir‘’ oyunu çocuklardan büyük beğeni topladı.

 

KÖY OKULLARINA TİYATRO GELDİ

Şehir Tiyatroları, bu sezon TIR tiyatrosundaki oyunlarını köy meydanları ve okullarda oynadı. ’’Kuşlar yine gelir’’ oyunuyla tiyatro ile ilk kez tanışan çocuklar oldukça keyifli vakit geçirdi. Oyunun galası ilkbaharda gerçekleştirildi. Tiyatro oyunu İlkbahardan bu yana 20 farklı yerde sahnelenerek, çocuklarla buluştu.

 

9 SEZON 13 FARKLI OYUN

Şehir Tiyatroları, TIR tiyatrosuyla tiyatro olmayan yerlere 9 sezondur tiyatro götürüyor.13 farklı oyun ile toplamda 200 kez sahne alan TIR tiyatrosu, bu sayede yüz binden fazla insanın oyunları izlemesini sağladı.

 

ÇOCUKLAR HAYAL KURMALI

Kocaeli Şehir Tiyatroları, tiyatroya gelemeyen çocukları ve gençleri Gezici TIR Tiyatrosu ile  bu sezon da buluşturdu. Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocuklarımızı, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, TIR tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçelerimize bağlı köylerimize ve köy ilkokullarımıza misafir olarak, binlerce çocukla buluştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817