TOPLANAN BAĞIŞLAR ÇÖPE GİTTİ

Alınan bilgi ve iddialara göre Güney Mahallesi Tuğrul Caddesi Oktay Uzuner Sokak’ta yer alan ve kalabalık cemaati ile bilinen Çarşı Camii inşaatı bir süredir devam ediyordu.

Caminin kaba inşaatı ile birlikte perde betonları tamamlandı ve minarenin konulacağı taban yerine oturtuldu.

Bu ana kadar bekleyen ve çevrede işyeri olan bazı vatandaşlar, minarenin görüş alanlarını ve cephelerini kapatacağı düşüncesi ile başvuruda bulunarak, minarenin başka noktaya kaydırılmasını istediler.

Bu itiraz kabul edildi ve binanın Güney ucunda yeri hazırlanan minarenin daha geriye alınması istendi. Bu arada kaba inşaatla birlikte minarenin alt tabanı hazırlandığı için itiraz edildi ama yapılan alan için yıkım kararı verildi.

Bunun üzerine, cemaatten toplanan paralarla yapılan ve yaklaşık 100 bin lira maliyeti olan 8 metrekarelik beton alan kesilmeye başladı. Cami inşaatı daha tamamlanmadan toplanan yardımlarla yapılan alanın yıkılacağı ve daha geriye minarenin konulacağı öğrenildi.

Mahalle sakinleri, inşaat devam ederken itiraz edilmemesine ve göz yumulmasına, ardından da yıkım kararı alınmasına ve toplanan paraların çöpe gitmesine çok kızdıklarını belirtiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817