TÜKSİAD, KOSOVA’NIN GÖNÜLLÜ YATIRIM ELCİSİ
 Kosova’nınPrizrenşehrinde düzenlenen ve 11 ülkeden 300 işadamının katılımıyla gerçekleşen İş forumuna katılan Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Kosova  Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile yaptığı görüşmede, Kosova’ya Türk yatırımcıların gelmesi için gönüllü elçi olacakları söyledi.

 

Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ve beraberindeki 10 kişilik heyetle geçtiğimiz hafta Kosova’nın tarihi Prizren şehrinde düzenlenen iş formuna katıldı. Türkiye’den İzmir, Sakarya’dan da katılımın olduğu iş formuna Kocaeli’yiTüksiad temsil etti.Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması için kararlı olan Türk işadamları Kosova’nın sağladığı imkânları inceleme fırsatını buldu.

Forumçerçevesinde ,  Kosovalı 87 şirketin katılımıyla düzenlenen fuara katılan

ve stantları tek tek inceleyen TÜKSİAD heyeti, daha sonra burada düzenlenen açılış programına katıldı. Fuarın ardından Prizren Üniversite’nde gerçekleşen konferansa geçen TÜKSİAD heyeti, buradaki programı takip ederek Kosova’lı Bakan ve yetkililerin Kosava’nın yatırım ve iş imkânlarını anlatan konuşmaları dinleyerek not aldı.

Türkiye’den foruma katılan Sakarya Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcılarıyla görüşme imkânı bulan Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, KosovaKamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’la bir süre görüştü.

BAKAN YAĞCILAR’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

Geçtiğimiz yıl TÜKSİAD’ın Gebze’de düzenlediği Avrasya Forumu’na katılan KosovaKamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, TÜKSİAD heyetini Kosova’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan Kosova’ya iş ve yatırım imkânların çok olduğuna değinen Bakan Yağcılar, TÜKSİAD aracılığıyla, Türk işadamlarını Kosova’ya yatırım yapmaya çağırdı.

GÖNÜLLÜ ELÇİ OLACAĞIZ

 Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ise Osman’lının 550 yıl hüküm sürdüğü Balkanların tarih kokan ve ata diyarı ülkesi Kosova’da bulunmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi. İş formu için geldikleri Kosova’nın tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade eden Nurettin Aslantürk, yeni gelişen Kosova’nın Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri haline gelmesi noktasında Türk işadamlarına büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade etti. Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, tarihi bağlarımızın olduğu Kosova’ya yatırım için, sanayi şehri Kocaeli’nde gönüllü elçi olacaklarının sözünü veren Nurettin Aslantürk, Kosova’yı kalkındırmak için seferberlik ilan edilmesi gerektiğini, bu noktada ellerine taşın altına koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Oldukça verimli geçen iş formunun ikinci gönünde TÜKSİAD heyeti ,11 ülkeden işadamları ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Gala yemeği ile son bulan iki günlük iş formu sonrası TÜKSİAD heyeti, Osmanlı şehri olan Prizren’i gezdi.Sultan 1. Murat’ın Türbesi’ni de ziyaret eden TÜKSİAD heyeti, Fatiha okuyup müzeyi de gezdikten sonra buradan ayrıldı. Kosova’da 4 gün kalan TÜKSİAD heyeti Makedonya’nın Başkenti Üsküp ile Arnavut’luğunDuser şehrini gezdi .

KOSOVA MUTLAKA GEZİLMELİ

Kosova iş ve kültün gezisini değerlendiren TÜKSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Ata diyarı Balkan ülkelerine geçte olsa gitmenin onur ve mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, Kosova’da, Kocaeli’yi ve Ülkemizi başarı ile temsil ettiklerini söyledi. Tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu, sıcak ve misafirperver insanların yaşadığı Kosova’nın mutlaka ve mutlaka gezilip görülmesi gereken ülkelerin başında olması gerektiğini ifade eden Aslantürk, Türk işadamlarının Kosova’ya yatırım yapmaya davet etti.

 TÜKSİAD olarak uluslararası bir organizasyonda katıldıklarının altını çizen Aslantürk, oldukça verimli geçen yurt dışı gezilerini tekrarlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817