Tüm Suriyeliler toplanıp götürüldü
 Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilimize gelen ve gelişigüzel yerlerde kalıp dilencilik yapan Suriyeliler gece yarısı polis tarafından toplandı.

Suriye'deki iç savaştan kaçan ve sınırdaki kamplardan kaçarak Türkiye'nin bir çok iline yayılan Suriyelilere dün gece Kocaeli polisi operasyon yaptı. Kayıt dışı olan ve sokaklarda kalarak dilencilik yapan polis ekipleri tarafından toplandı. Ekiplerin İzmit genişinde 300 kişiyi topladığı öğrenildi. Toplanan Suriyelilerin AFAD’a götürüldüğü öğrenildi.Son günlerde özellikle şehir içi trafiğinde sürekli karşımıza dilenci rolünde çıkan ve kırmızı ışıklarda araçları taciz eden Suriyeliler büyük rahatsızlık yaratıyordu. İlimizde kalmak isteyenler AFAD’ın gözetiminde, kalmak istemeyenler ise istedikleri bölgelere gönderilecekler

SOKAKTA KALAN BİR TEK SURİYELİ YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kayıt dışı olan ve kalacak yeri olmayan Suriyelilerin asla sokakta kalma izni vermeyeceğiz, dilendirmeyeceğiz. Gece boyunca ekipler sokaktaki tüm Suriyelileri topladı” dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da “Devletin imkanları var ve Suriyeliler bu imkanlardan yararlanacak kesinlikle sokakta kalmalarına ve dilencilik yapmalarına Müsaade etmeyeceğiz. Şuan itibariyle sokakta kalan bir tek Suriyeli yok” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817