Tüpraş işçileri tam gün iş bıraktı

Tüpraş’ın, Körfez , Ali Ağa, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde bu sabah alınan ani kararla, işçiler yine eylem yaptılar. Sabah 08.00 vardiyasına gelen işçiler, rafineri önünde toplanarak içeri girmediler. Bu arada, içerde bulunan gece vardiyası çalışanları da dışarı çıkmadılar ve bölümlerinde kaldılar. Petrol-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, sözleşme görüşmelerinin iyi gitmediğini ifade ederek, ‘’Bedel ödenerek kazanılmış haklarımız geri alınmak isteniyor. 30 yıllık vardiya düzenini bozarak, abuk subuk maddeler ileri sürüyorlar. Şimdi de kıdem tazminat haklarına kafayı takmışlar, elimizden almaya çalışıyorlar. Tüpraş işçisi evden helalleşerek bu cehenneme çalışmaya geliyor. Başka konu yokmuş gibi çalışanın elindeki hakları almaya çalışıyorlar. Tüm maddeleri reddediyoruz, kazanılmış haklarımızı, mesai ve benzeri koşullarla ilgili yapılmak istenen değişiklikleri kabul etmiyoruz. Hafta sonu hiçbir çalışan dinleneceği anda ailesini bırakıp çalışmak için mesaiye gelmez, bunun  bir bedeli olmalı. Biz bir aileyiz diyiyorlardı, o zaman bu maddelerle niye karşımıza geliyorlar. Yüksek Hakem Kurulu kılıcını üzerimizden alsınlar, gerçi ne olursa olsun korkmuyoruz, mücadeleye devam edeceğiz’’ dedi.

Akduman, arabulucu süresinin 2 Mayıs’ta son bulacağını hatırlatarak, ‘’15 Mayıs’a kadar süremiz var, ondan sonra sözleşme Yüksek hakem Kurulu’na gidecek ve buradan bizi memnun edecek sonuç çıkacağını sanmıyoruz’’ dedi.

İşçiler tüm gün rafineri önünde bekleyecek ve öğlen yemeğini de yine dışarda sendikanın getireceği yemekle yiyecekler. Tüm gün eylemi saat 16.00’da bitecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817