TÜPRAŞ’ta sözleşme için hazırlıklar başladı
PETROL-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlaması için beklenen yetki belgesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geçen hafta sendikaya gönderildi. Kocaeli, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçiyi ilgilendiren görüşmelerin başlaması için sendikanın önümüzdeki hafta işverene sözleşme taslağını vermesi bekleniyor. Bin 320 üyeye sahip olan Petrol-İş Kocaeli Şubesi sözleşme hazırlıklarını tamamladı ve bu hafta genel merkezde yapılacak şubeler toplantısına önerilerini götürecek.
 
ÖNERİLER TAMAMLANDI
Ortalama ücretlerin 2 bin 500 lira olduğu TÜPRAŞ’ta 2012-2103 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi için beklenen yetki bakanlık tarafından sendikanın şubelerine gönderildi. Bu hafta genel merkeze çağrılacak olan şube yöneticileri ile birlikte ortak sözleşme taslağı oluşturulması için çalışma başlatılacak. Her şubenin kendi önerileri ile ilgili çalışmalarını genel merkezde yapılacak toplantıya getirmesi bekleniyor. TÜPRAŞ işçisinin taleplerini alan Kocaeli şubenin sözleşme için önerilerini tamamladığı öğrenildi. Sendikanın 1 Ocak’a kadar taslağı teslim etmesi ve sözleşmenin ilk oturumunun belirlenmesi için çalışmanın tamamlanması gerekiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817