Türkiye Otopark Sektör Birliği kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde AŞ, Türkiye Otopark Sektör Birliği’nin kurucu üyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK’ın ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu ulaşım sektörünün kuruluşları bir araya geldi.

 

BİRLİK İÇİN İLK ADIM ATILDI

Ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirerek işletmecilik yapan kurumları ve özel sektörü bir çatı altında birleştirmek üzere düzenlenen sempozyumda otopark işletmeleri birliğinin kurulması için ilk adım atıldı. Avrupa Park Birliği (EPA) Başkanı Nick Lester’in de yer aldığı “Otopark İşletmeleri Birliği”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE AŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR AŞ, PARKTURK, POLARIS PARK, T-PARK temsilcilerinin katılımıyla imzalandı.

 

KALICI VE TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER

Ulaşım araçlarının otopark sorununa kalıcı ve teknolojik çözümler sunduklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Oluşturulan birlikle yeni ve farklı çözümlerin adresi olacağız. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra hızlı ve kaliteli otopark hizmetini de getirecektir” dedi.

 

TEKNOLOJİDEN ÜST SEVİYEDE YARARLANILACAK

Birlik tüzük imza töreninde konuşan BELDE AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar ise Otopark İşletmeleri Birliği’nin 7 kurucu üyesi içinde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Birlik olarak önceliklerinin sektörde var olan yasal boşlukların giderilmesi için yapılacak çalışmaları ilgili Bakanlığa bir rapor olarak sunacaklarını, deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşılması suretiyle Kentlerde parklanma konusunda toplumun bilgilendirilmesini ve işin yürütümü ve yönetiminde teknolojiden üst düzeyde istifade edilmesi gerektiğini belirtti.

 

KURULAN BİRLİK OTOPARKÇILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Sektörün yapısının belirlenmesinin yanı sıra, ürün ve hizmetlerin sunulmasında sistemli ve kaliteli hizmet anlayışını getirmesi beklenen birlikle, tek merkez de toplanacak sektörün farklı yasal uygulamalardan kaynaklı sorunlarına da çözüm getirilecek. Oluşturulacak birlikle; üyeler arasında mesleki deneyim, karşılıklı destek, mesleki park kuruluşları arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak, otopark ve kentsel hareketlilik ile ilgili önlem ve çözümler, ulaşım araçlarına yönelik park çözümleri gibi birçok konuda işbirliğine gidilecek. Araç Park alanlarına yönelik stratejilerin belirlendiği en önemli kuruluş olarak Avrupa Park Birliği görülüyor. Farklı ülkelerden yönetimlerin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan birliğin üyeleri arasında BELDE AŞ’ de yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817