Uyanık dolandırıcı yakalandı
Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Başiskele ilçesinde bulunan bir trafo fabrikasında 6 ay önce işe başlayan S.Ü.(22) isimli şahıs fabrikanın soyunma odasına girerek iş arkadaşlarının cüzdanlarında bulunan kredi kartlarının fotoğraflarını çekti. Bir kişinin de nüfus kâğıdını ve parasını çalan şahıs hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam etti. Fotoğraflarını çektiği kredi kartları ve nüfus cüzdanı bilgileri ile internet üzerinden ve çeşitli mağazalardan ayrı ayrı 4 Bin TL’lik alışveriş yapan S.Ü. isimli şahıs siparişlerini ikamet adresi yerine kargo şirketine teslim edilmesi talimatını verdi. Kendisine ait olmayan kredi kartlarıyla alışveriş yapan şahıs yakalanmamak için kendi ismini ve imzasını bile kullanmadı. Kredi kartı bilgileri çalınan işçilerden biri kartından harcama yapıldığını fark edince Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikâyetçi oldu. 

SİVİLCE YAKALATTI
Başiskele İlçe Asayiş ekipleri hemen harekete geçti. Kart ile alışveriş yapılan internet sitesiyle irtibata geçildi. Henüz teslimatı yapılmayan alışverişler iptal edildi. Kartların kullanıldığı bir alışveriş merkezine ait kameralara el koyan polis, yaptığı incelemelerde yüklü miktarda alışveriş yapan şâhısı gördü. Ancak kamera görüntüsü iyi olmadığı için kimliğini belirleyemedi. Olayın meydana geldiği fabrikanın işçilerini inceleyen polis, S.Ü isimli bir işçinin anlında bulunan sivilce nedeniyle tıbbı müdahale gördüğü ve raporlu olduğunu tespit edince, görüntüde olan ve anlında pansuman bandı bulunan şahısın aynı şahıs olduğunu belirledi. Şahıs derincedeki ikametinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817