Üzülmez, dağ köylerinde
 Ramazan bayramı sonrasında mahalle statüsüne kavuşan dağ köylerini gezen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, arazi çalışması yaptı.


Bayram ziyaretlerinde uğrayamadığı mahalle statüsüne kavuşan dağ köylerini, bayram sonrasında gezen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e, mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. İlçe halkının her zaman yanında olmaya özen gösteren Başkan Üzülmez, bayram sonrası ilk iş gününde sırasıyla Serinlik, Sultaniye ve Pazarçayır’ı karış karış gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi. Pazarçayır Mahalle Muhtarı Remzi Güler’in eşlik ettiği köy ziyaretinde Başkan Üzülmez, dağ köylerinde bir dizi inceleme ve temaslarda bulunurken, temiz dağ havası eşliğinde köyleri baştan aşağı gezdi. Sultaniye Mahalle Muhtarı Ahmet Özkılıç’ın evine konuk olan Başkan Üzülmez, yer sofrasında yemek yedi.


İlçenin her köşesine eşit hizmet sunma hedefinde olduklarını belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe genelinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız mahalle statüsüne kavuşan köylerimizde de gerçekleşmektedir. Köylerimizde yaptığımız tespitler çerçevesinde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için ekiplerimiz görev yapacaktır. Köylülerimizin satış yapmasına imkan sağlayarak doğal ve el emeği ürünlerin satışının yapılacağı köylü pazarları ve yöresel ürünler standlarını ilçe merkezinde kuracağız. Yayla ve mesire alanlarını halkın kullanımına uygun hale getirilmesi için gerekli sosyal donatı alanları oluşturacağız ve turizmin gelişmesini sağlayacağız. Ketenciler Köyü’nde uygulanan Ekoköy Projesini yaygınlaştırmayı da hedeflemekteyiz. Bu konuda girişimci köylülere ihtiyacımız var. Tüm bu projeler yanında mahallerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetlere kavuşturarak Kartepemizi hak ettiği yönetim ve hizmete kavuşturmuş olacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817