UZUNTARLA MERKEZ MEZARLIK DUVARLARI YENILENIYOR
 Kartepe Belediyesi, Uzuntarla Merkez Mezarlığı çevresinde duvar yenileme çalışması başlattı. Belediye ekipleri Uzuntarla Merkez Mezarlığı’nın eskiyen duvarını yıkarak yeni ve şık taş duvar örerek kabristanlık alanını da kent estetiğine uygun bir görünüm kazandırma hedefinde.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde sürdürdükleri çalışmalar dahilinde Uzuntarla Mahallesi’nde Merkez Kabristanlığı’nı da bakım ve onarıma aldı. Belediye ekipleri eskiyen ve onarım yapılamayacak duruma gelen kabristanlık duvarlarını yenilemek için bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 200 metre uzunluğunda 1.5 metre yüksekliğinde ihata duvarı ve 60 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde de istinad duvarı yapacak ekipler 90 metre uzunluğunda kafes tel yapacak. Kabristanlık çevresindeki çalışmada 550 metreküp duvar taşı döşeyecek ekipler yeni duvar örerek mezarlığa görsel bir güzellik katacak.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ana arter yol güzergahında olan ve görsel açıdan olumsuz bir görüntü veren kabristanlığı kent estetiğine uygun şık bir görüntüye kavuşturmak adına yapılan çalışmaları bayrama kadar yetiştirmeyi hedefliyor. Belediye birimlerinin koordineli çalışması kabristanlık çevresinde yapılan düzenleme ardından mezarlık içi bakım ve onarımların da tamamlanması ile ilçeye değer katan bir çalışmaya daha imza atılması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817