Vizyon Projelerin Merkezi Derince


Yapımı devam eden 1071 AK Merkez, Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Kapalı Pazar, tamamlanmalarıyla birlikte Derince’ye değer katacak

Kalıcı Eserler Hizmete Sunuldu

Bir yandan altyapı ve üstyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği Derince’de diğer taraftan da vizyon projeler bir bir hizmete sunuluyor. Geride kalan dört yıllık süreçte ilçeye değer katan birbirinden önemli projelere imza atan Başkan Bulut’un girişimleri ile Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, İbni Sina Mahalle Konağı, Şehit Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, 20 metrelik alternatif yol, viyadükler, Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı ve İshakçılar Kültür Merkezi tamamlanarak Derince’ye kazandırıldı.

1071 AK Merkez Yükseliyor

Başkan Bulut’un yapımına özel önem verdiği ve Derince’nin vizyonunu değiştirecek olan üç önemli projede ise çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Bu projeler arasında yer alan Derince’yi kültürel ve sanatsal anlamda Kocaeli’nin odak noktası konumuna getirecek olan Anadolu Kongre Merkezi, hızlı bir şekilde yükseliyor. AK Merkez ilk dört katı büyük oranda tamamlanan 400 araç kapasiteli otoparkı ile ulaşım sorununa da çare olacak. Şehrin merkezi Sırrıpaşa Mahallesi’ne inşa edilen AK Merkez 1071 kişilik konferans salonuyla Kocaeli’nin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Kültürel faaliyetlerin yeni adresi olacak 1071 AK Merkez bünyesinde kütüphane, kurs merkezleri, çocuk ve gençlik eğlence merkezleri de yer alıyor.

Bir Kapalı Pazar’dan Çok Daha Fazlası

İlçeye değer katacak olan Kapalı Pazar projesinde de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çağın gereklerine uygun olarak modern bir şekilde inşa edilen Yenikent Kapalı Pazar projesinin kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Çok amaçlı olarak faaliyet gösterecek Kapalı Pazar, pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Toplam üç kattan oluşacak olan Kapalı Pazar’ın bünyesinde düğün salonları, restaurant ve kafeterya, kütüphane, kurs merkezleri ve eğlence merkezi gibi sosyal donatılar yer alıyor.

Yenikent’e Hoca Ahmet Yesevi Camii

Derince’de yapımı devam eden bir diğer proje ise Hoca Ahmet Yesevi Camii. Yenikent Mahallesi’ndeki yeni yerleşim alanına inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına karşılık verecek. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen caminin tamamlanmasıyla birlikte burada 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanına sahip olacak. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunduğu proje kapsamında caminin dış avlusunda vatandaşların vakit geçirebileceği çay bahçesi ve kafeterya yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817